Saturday, December 17, 2016

Basikal boleh lipat

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:33 PM
Dah lama aim nak beli basikal ni. Dekat FB/IG ada jual 380 siap pos. Tapi sebab malas nak tunggu. Saya ajak en boss pergi kedai basikal kat  Batu Pahat ni. Ada satu kedai tu dah habis pulak.

Siap pasang child seat kat belakang tu. Motif sebemar beli basikal ni sebabnya saya boleh bawa budak2 naik basikal pusing2 petang2 sambil eksesais..haha eksesais la sgt kan...

Kat depan pun ada seat dengan extra handle skali. Kalau anak2 umur 3-6 tahun stil boleh duduk la..tinggal larat dengan tak je nak kayuh..


Sebenarnya tak terasa berat pun sebab dia ada gear..bila kita selaraskan ikut kesesuaian berat nnt dia ringan je kayuh..hoho dulu kekecik tengok budak lain ada beskal racing (kekecik panggil beskal yg ada gear ni beskal racing😅) memang anak orang kaya la🙊

Yang bestnya basikal ni dia boleh lipat. Kalau nak bawak jalan2 tu boleh la bawak masuk dalam kereta..huhu. tapi kalau ada baby chair tu agak bulky la. Kalau xda baby seat tu nampak slim je..Baby chair tu memang dah pasang susah tanggal sebab dia kena guna skru sume. Jadi takyah bukak la. 


Beli terus bawak balik main jam2 tu jugak. Haha..azra paling excited skali.  Menyengih je dalam tum

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea