Thursday, November 10, 2016

Jalan-jalan @Melaka Zoo & Night Safari

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:19 AM
 Dont mess with Melaka y'all... ok nak kabo encik husband bawak gi Melaka ritu. Sempat gak sebelum cuti sekolah kitorang dah start cuti2 dulu. 


On the way nak Zoo.. ala tak pakai pun topi tu dlm kete benaunya..saje boring nak selfie dulu la apa lagi kan..

Azra 1st time la gi Zoo ni. Saje je bila tengok dia asyik tunjuk2 haiwan2 masa tgok kat channel Animal Planet tu kan.


Macam biasa lah..kat zoo mesti ada Tram kan..so naik le tram ni. Tp kitorang jalan kaki pusing zoo dulu dah pengabis baru naik tram ni..haha



Eh macam kenal je topi nyonya tu ek...

Banyak gambar2 haiwan je malas la nak upload sume. Ni masa elephant feeding. Kena lah beli makanan tu kat kaunter jual tu rm5 seplastik kecil..dlm tu ada seruas tebu yg dah dibeli 4. Sekeping roti yg dibelah 2.

Ni masa kat amphitheater tengah tunggu bird show..


Azri nak cuba menderma melalui burung tu. Burung tu dah di latih untuk mengambil duit dari tangan penonton. Nanti dia akan terbang dari bawah (dari tuannya) terus menuju ke tangan yg pegang duit kemudian dia amik duit tu dan terbang balik semula bagi tuanya. Dan burungnya hanya amik duit kaler merah sahaja hokey haha..klu korang letak kaler hijau je bolayannnn..tp sib baik la kaler merah..buatnya dia train kaler purple..haha forget itttt! Kih kih



Sambil2 anak excited tengok binatang. Mak pun layan selfie jap..panas2 pun gigih selfie..haha layannnnn

1 comments:

nayfatimah rasyid said...

lama dah tak pi ziarah zoo ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea