Sunday, November 27, 2016

DIY | Jom Spray Putih

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:10 PM
Misi menyudahkan entri2 tertangguh dalam folder draft blog. Kalini saya kongsikan misi mengecat (spray) semula frame kenang-kenangan masa konvokesyen U dulu. 


Disebabkan tuan rumahnya dah kena sawan putih..sejak pindak memang kebanyakan barang adalah putih. Jadi frame ni sy letak di stor je sebab warnanya dah tak masuk tema..huhu

Tempohari Mr Diy ada buat Promosi RM5 untuk barangan terpilih termasuklah spray cat ni. Yang ada memang hitam dan putih je. Kebetulan Getsun Foam Cleaner tu pun termasuk sales Rm5 dan tinggal satu je. Getsun ni harga asal rm8.50 tau. Apanya kegunaan Getsun ni? Nanti free saya buat entri pasal Getsun Foam Cleaner ni yup 😉

Ni masa tengah spray2. Sebelum tu jangan lupa tampalkan dulu mana2 bahagian yg kita taknak terkena cat tu dengan masking tape. Yang kecik tu plak mini Notis board yg frame dia kaler kayu. Sume sy kasi sembur satu kali lah..hihi

Bila dah kering..ada satu lapis kayu dalam tu saya tampal dengan Glitter paper plak. Ala glitter paper tu beli dekat cowboy je kat bahagian kertas2 warna. Saya ni pantang jumpa bendab silver/glitter ni..mudah je tirgoda😄


Ni close up..jadi nampak lah comel skit ada kombinasi Glittering white chewahhh!


Ni hasilnya..tadaaaaa. tinggal nak letak cerminnya je.

Done...oppss muka ahkak sensored la pasal dulu tak pakai tudung..huhu


Buat sementara letak atas tu dulu lah. Bersama frame2 skrol ijazah..dan pengiktirafan lain2  sebagai kenang-kenangan. Daripada sijil2 tu terperap je dalam file..huhu



7 comments:

mOnamie said...

sukaa! pandai deco rumah

nayfatimah rasyid said...

putih , bersih dan cantikkk!!!!

Hayatie Hashim said...

Tq monamie..hobi

Tq nayfatimah :)

Hernee Nazir said...

good idea..saya pun macam nak spray je frame konvo yg kaler gold tu hahaha

Aty_Fared said...

alaaa..cantiknya frame tuuuuu..i suka color gold.. heheh..sawan gold hitam sekarang ni..;p

LYAfrina said...

apa2 brg perabot/frame ..kalo kaler putih mmg nmpk cantik sgt.. y penting nmpk moden ,simple n ekslusif...

Adam said...

Kena rajin mengemas.
Fahamlah anak2.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea