Thursday, November 24, 2016

DIY | House number signage

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:07 AM
Sambil2 bercuti tu chewahh..tengah merehat2kan diri sebentar..saya sambung entri tertangguh dalam dalam draft blogger ni. Dekat Kelab Kaki Deco selamat dah share..hihi.


Jom buat sendiri house number signage. Itu pun saya ikut tutorial yang geng deco share dalam blog.

Bahan2 yg diperlukan 

Saya malas nak buat kepuk kayu bagai. So saya  recycle je apa yang ada. Kebetulan ada frame cermin bulat yg pernah jatuh satu dan pecah

Salah satu frame bulat sederhana yg saya beli di Cowboy je. Rupanya tak kuat juga guna double tape foam mcm frame yg kecik2 tu...kena guna skru dan drill kedinding juga. Last2 encik boss yg tolong drill kan juga..huhu

Ni dah siap lah..sy tak snap lah step by stepnya sebab ianya straight forward je. Rumput tu beli kaison aeon tebrau ritu..rm13.90..

Nombor tu asalnya kaler gold sebab tak berapa nak ikut warna tema rumah so saya spraykan kaler silver.


Tadaa dah gantung..ni tugas encik suami. Dia tukang gantung..balik2 je tunjuk encik boss..kemain excited dia tengok, ada jek idea bininya....sambil tanya dah post dlm group ke?apa kata peminat2...amboi2 mentang bini boss group deco ekk..haha

Ok bye..till then..nnt free ahkak sambung lagi entri2 deco yg tertangguh dalam folder draft..time anak cuti sekolaj ni free lah skit..boleh layan blog sambil jln2..mcm2 lawatan deco ahcik nak buat ni😜

1 comments:

Hernee Nazir said...

serious cun..tunjuk kat hasben suruh buatkan..ye lah kata dia..tapi tak tahu lah bila jadi kenyataan :p

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea