Wednesday, November 30, 2016

Dekorasi & si kecil

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:27 PM
Bila saya share deko rumah dalam kelab kaki deco, mesti ada yg kata ..best dapat deco rumah mcm ni..dpt hias macam..sy ada anak2 kecik..susah..terpaksa pendam dulu hasrat la..tunggu anak besar lah. Well sebenarnya terpulanglah pada preference orang tu juga.

Macam saya, sejak duduk rumah sendiri memang keinginan nak menghias tu datang walaupun memang tengah ada anak2 kecik. Ditambah asyik lah bertapa dalam group2 deko kan. Lagi lah macam2 teracun. Eh awak2 yang baca blog ni pun kdg2 boleh terjebak nak membeli deco rumah ye dakk? Padahal tak pernah nak minat pun mula2🙊

https://youtu.be/kxdPhZsnGo0

Contohnya anak dara sy ni memang nampak dahhh..haha hari2 tengok rutin dan minat mak dia gaknya..huhu. kalau bunga dalam vase ni tah berapa kali dia 'gubah' la kot. 

Kat tempat sini pulak..kadang2 keje dia mengubah apa yang dalam kabinet helmet abah dia tu


Nak juga masukkan helmet merah kecik tu..aiseh! Gigihlah dia duk kuarkan helmet besar tu...

Salah satu port dia minat adalah kat sini. Bunga dua ni memang tak aman la kot sejak duk sini. Sekejap angkat..sekejap alih. Saje sy hiaskan bunga skit dari kosong je ruang ni.


Kadang2 macam ni pun boleh..janji saya amik..pegang2..alihkan..yg bunga rumput tu rasa dah naik hancur kot polisterin dlm tu kena cabut cucuk cabut..nasib lah bunga bajet beli kaison je..huhu



Yang abang2 takda masalah sangat. Cuma yg no.2 yg 5 tahun ni masih juga kdg jaki dengan barang2  rumah..tp selebihnya tu takda lah. Masa cuti2 sekolah ni baru lah leh ngada2 skit kerah abah suh urut..haha.urut bahh..uruttt!

 Pendek kata tak susah kot nak deko bersama2 anak2 kecik ni. Tak susah tapi dia jadi banyak keje skit hihi. Ada juga yg jatuh, yang pecah, yg rosak adatlah budak2..tp kita pun kena bijak lah mengatur dekorasi kita. Ikut kesesuaian. Agak2 yg mahal, merbahaya tu jangan le letak kat tempat yg mudah dicapai ke kan..



1 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea