Sunday, November 20, 2016

Bilik kegunaan harian

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:47 AM
 Selalu saya share ruang makan..bilik bawah ni mesti tertutup je kan..hihi. Ini lah bilik 'multipurpose' yang jadi kegunaan macam. Bilik rehat2, solat kalau malas nak naik atas. Tetamu pun selalu tumpang solat bilik ni kalau segan nak naik atas..


Pakaian2 seragam sekolah Azri dan Izzet pun siap2 gantung dalam ni. Ini tempat study diorang..walaupun sebenarnya diorang lebih suka duduk bawah atau study kat meja makan je.. 

Meja ni saya beli di Ikea dulu lama dah tahun 2013. Namanya Expedit Desk Combination. Skang dah takda lagi.

Waktu dioranh ke sekolah..sy gunakan tempat ni sebagai tempat menjahit saya.. mesin jahit pula jenis portable so bila tak pakai boleh simpan bawah meja je.

Rak buku tu pula sebenarnya bukan rak buku. Namanya Brottby Shelving unit lebih macam untuk pantry..simpan makanan kering atau perkakasan dapur..pun lama dah beli tu skang dah takda lagi di IKEA.

Yang rack stand putih tu pun sy beli dia IKEA juga Rigga Clothes stand..rm59 kot tak salah..bawah dia ada palang2 besi so boleh stack bakul2 kecik plak. Cuma ampai hitam hujung tu jek tak masuk korum haha..tu beli lama juga malas nak bazir semata nak putih juga..kalau rajin spray putih sudah..

Dalam bilik ni juga saya letak sofa bed ni. Senang kalau nak baring2 tidur boleh rebah kan sofa tu kebelakang..jadi mcm single bed plak kan

Ada saya bubuh wardrobe kecil skali untuk simpan barang2 lain mcm extra selimut..stok kain2 utk jahitan sy dan macam2 lagi  yg sy taknak ianya nampak diluar..sbb tu sy beli wardrobe kecik sebiji sumbat segala dlm tu supaya nampak kemas skit bilik ni.

Rak2 kaca tu pula rak kaca detolf IKea..saje beli untuk barang2 jualan Tropika Batu Pahat sy plak..đŸ˜‰






2 comments:

dorsett pink said...

cantik! meja tu pasang sendiri ke?

Hayatie Hashim said...

Dorsett pink..yup pasang sendiri

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea