Monday, October 31, 2016

Jalan-jalan @IKEA

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:11 PM
Cuti Deepavali ritu kami balik ke rumah nenek kejap. Ada beberapa agenda yg sy nak buat kat rumah mak saya tu. Pertama betulkan rail langsir yang dah berbulan senget sebelah..huhu! Sampai kena perli2 saya, rumah sendiri kemain cecantik je...baiklah mak!

Sampai IKEA hari jumaat pas zuhur..eh macam tak ramai je ek. Tengok cafe pun lengang je bleh la pekena Meatball jap. Saya berdua je dengan azri. Azri memang happy kalau jalan berdua je dgn saya. Dia kata kalau ada izzet di rimas..haha



Azri dah nak tinggi dah..sok2 sama paras dgn bahu saya. 

Dah beli apa2 yang patut..rupa2nya saya tak cukup beli bracket untuk rod langsir tu pulak grrr..saya ingat dalam kotak tu ada 2pc ..

Keesokkannya saya pergi lagi IKEA..kalau part ni 3x kali ulang pun sanggup ekk..haha

Esok tu saya pergi dengan Izzet plak..sebab dia komplen kan semalam saya pergi senyap2 dengan abang...hihi. Datang nak beli bracket yang tak cukup tu..tapi tah apa2 lagi yang di kutipnya masuk troli..huhu *perempuan-perempuan!


Saya nampak Kallax Desk Combination ni nampak macam menarik je. Dia tambah lagi unit-unit Kallax tu kat belah wall atas tu lagi. Jadi lagi banyak la shelf2. 

Saya baru berangan mcm nak tambah drawer kallax tu kat belah atas kabinet saya ni. Ini bilik bawah yg saya namakan bilik serbaguna..hihi  Tapi yg saya punya ni Expedit dah discontinue siri ni awal2 tahun ritu. Takut tak sama size plak. 

Pastu fikir punya fikir..baik saya built satu kabinet yang ada meja study, rak buku dan wardrobe sekali.  Nampak lebih kemas kan. So tak jadi la nak DIY sendiri..

Saya berangan plak nak beli kusi ni. Kusi je lah footstool tu taknak..tu harga lain.. 

Nak beli 2 biji nak letak kat balkoni depan masterbedroom saya ni. Meja pakai meja lindmon .. tapiiiii jarang duduk sebenarnya atas ni. Malasssss. Haha adoi berangan je la kan










4 comments:

nayfatimah rasyid said...

kat IKEA macam-macam ado
pilih jew masuk bakul pas tue bayar ;)

Nona Qiyah said...

Tak pernah pergi lagi, tunggu IKEA Johor ada pulakk.hehehe

Ibu Anita said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ITSMEAINKHAN said...

Cantiknya rmh akak..akak kite da join group deco2 kt fb nnti aprove tau nama fb ferainkhan

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea