Thursday, September 22, 2016

Pasang Awning Kaca

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:48 AM
Ingat tak Entri progres pasang Awning kaca [link] bulan lepas baru siap sepenuhnya minggu lepas..haha berjanggut menunggu..huhu ikutkan cpt tapi biasa member2 encik boss juga so kdg2 masuk kadang tak..kelaut2 bznya..

Alhamdulillah, lebih kurang lah dari yang dimahukan. Kena tunjuk pic contoh google dulu dengan kontraktor klu tak dia takleh imagine plak apa yg kita nak. 

Ada yg tanya..teduh tak bla bla..opps sebenarnya sy pasang glass awning bukan untuk berteduh dari panas cahaya matahari..tapi lebih untuk mengelak tempias hukan sahaja..


Saya memang nak kan sinaran cahaya matahari waktu panas supaya saya boleh sidai baju dibawahnya tanpa perlu mengalihkan baju2 jika waktu hujan...huhu

Lagi satu sebab sy pilih kaca selain nak stailo lah sangat kan hehe..sy taknak gelap dikawasan dapur masak sy kalau pasang awning poly..dibahagian dpn tingkap dapur tu sy pasang kan juga aluminium louvers macam dekat kawasan bumbung depan rumah tu tapi yg jenis jarang2 skit

Jadi kalau nak berjalan dari tepi rumah takdalah kena hujan ye dakkk..hehe



Ni permandangan waktu hujan..see sy memang suka permandangan clear macam ni..so mmg dah lama idamkan bumbung kaca begini. 

Bagi yang tanya kos..bergantung kepada kaki persegi..macam luas dapur ni sekali dgn tepi kaki lima depan tu..dia kira lebih kurang rm50/sqft.. total lebih kurang berbelas K juga lah..kacanya adalah dari jenis tempered glass dan tebal. Boleh pijak atas. Masa diorang pasang dan silicon kaca2 tu pun diorang naik ke atas..tp sorang la..yg size ringan2 tu bleh la..hehe



2 comments:

nayfatimah rasyid said...

memang stylo sis ;) cantik

Yaati Nor said...

besarnya nampak rumah awak yati..bape bilik? rumah saya malu nak tunjuk xpandai deco2..hihih

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea