Tuesday, August 16, 2016

Dekorasi Balkoni Rumah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:29 AM
Yuhuuu  berjinggut ya amat nak update blog sekarang...bukan apa skang saya rajin layan group deko saya sendiri di FB..jemput la join Kelab Kaki Deco ya. Entri ni pun terperam dalam draft.

Saje nak cerita pasal pokok palsu ni. Sebab kosong je atas balkoni ni kan. Nak letak yang hidup malas nak maintain nak siram lah bagai. Jadi saya pun beli lah pokok tipu ni dekat Romantika. Harga boleh tahan la..yg sebelah kiri tu rm140+ ..yang belah kanan tu rm70+ ..Malas nak ke Air hitam punya pasal. Masa sebelum raya saya dah beli..

Jadilah buat ado2..haha. Ada sedikit elemen2 kehijauan..walaupun tak fresh! Haha..


Balkoni  ni agak besar..tapi memang jarang sangat duduk. Nak bersantai ke ape minum kopi ke konon..tak pernah pun..hihi. Ada harapan ruang ini akan bertukar menjadi sebahagian bilik utama juga nanti...huhu. 

2 comments:

Emmy said...

salam yatie...sy lama dah tak memblog n blogwalking...sekali masuk blog yatie terus khatam sampai post ni...
just nk tanya, apa nama material putih yang letak dibawah bumbung tu (maybe utk elak air hujan ye?) dan brp harganya (kira kaki persegi atau mcmne?)

tq yatie...luv ur deco2 idea...

Hayatie Hashim said...

Wslm emmy..yg tu namanya alumminium louvers..tak silap sekaki rm18 gitu la..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea