Monday, April 25, 2016

Jalan-Jalan Ke Singapore

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:55 AM
Khamis lepas, percutian pendek kami 2 hari 1 malam ke Singapura. Hari khamis petang lepas budak2 habis sekolah kami bertolak ke Singapura. Sebab nak sangat bawak budak2 masuk Universal Studio Singapore tu.

Kami ikut waze, masuk ikut Tuas sebab dah dekar dekat dengan Pulau Sentosa. 


Kami menginap di Festive Hotel salah satu hotel yang ada dalam Resort World Sentosa. Semuanya saya booking dari Trivago. Rezeki kami dapat rate RM579 semalam..

Sebab, rate dia berubah2 kan..klu masa sy check hari ahad tu dia dah jadi dekat nak rm2k semalam..whoaaa!

Tapi bilik dia memang selesa. Satu quen bed, single bed ala2 bunkbed, pastu ada sofa bed.



Tiket masuk ke USS pun saya dah siap2 beli online guna Maybankcard sbb ada 15% masa tu..so takyah lah nak  beratur beli tiket lagi masa nak masuk tu..


Jom lah layan gambar-gambar wajib kat Globe ni..hahaha!



Gambar ni azri yang snapkan guna hp dia...

Next time kita beli kena ada monopod la ..senang skit nak selfie satu family...huhu




Ni antara pic2 yang sy sempat upload dalam USS. Ada banyak lagi tapi malas nak tunggu loading gambar2..lama bebenor..huhu!

Antara ride2 yg tak berapa extreme la..yg lain2 tu memang extreme tercabut jantung..plus nak beratur tu pun agak panjang klu nak naik roller coaster yg tonggeng terbalik tu..huhu





  Ni contoh bilik tempat kami menginap tu..memang cantik..lagi2 katil single kat atas..seronok plak budak2..haha




Khamis malam tu lepas kami dah check in hotel dulu..lepas tu kami jalan-jalan. Memang tujuan nak gi Mustafa ni. Yang femes jual perfume ori murah2...
Lagi satu kat area jalan ni semua banyak makanan halal tapi ala2 mamak je lah kebanyakannya macam Roti naan, tosai, briyani pun ada...


Hihi, encik boss belanja gelang tangam untuk cik Azra ni. Nak beli seutas gelang bebudak gini pun dekat RM800++ dah...huhu. 

Terima kasih sangat to encik hubby bawakan kami jalan2 dan belanja kami macam2. Moga saya doa sy utk encik hubby dimakbul Allah, amin!....




























1 comments:

Aty_Fared said...

assalamualaikum.. u..share laha caner cara u masuk sana..drive sendiri ker..sewa kereta lain ker.. sbb banyak kali plan nak redah jer dari rumah mertua kat johor tu..tapi tak tau acaner..huhu...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea