Wednesday, March 23, 2016

Review Mesin Jahit Mini Global GSM 505

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:55 AM
Macam biasa cerita yang tertangguh lagi..hehe!. Saje nak share review saya mengenai Mesin Jahit Mini Global GSM 505 ini. Dah lama saya beli ni masa bulan November 2015 tahun lepas lagi. 

Tujuan saya beli mesin jahit ni sebab sengaja nak letak dirumah mak saya sebagai spare. So bila cuti2 panjang kalau saya balik  kerumah mak, boring tak tau nak buat apa saya boleh menjahit juga kan :)

Saya memang nak cari mesin jahit yang bajet sahaja dan boleh digunakan untuk jahit yg simple. Kalau yg dah berjenama macam Singer Brother pun paling murah rm400 keatas juga...

Survey punya survey saya beli mesin jahit Global Mini GSM 505. Kecil je nampak dalam pic macam besar kan. Saya survey harga online pun paling murah pun rm200-230 last dekat Lazada juga paling murah ;)

Ni pic yang saya survey di Tesco Kajang. Memang retail price lebih kurang rm300 gini.


Ni harga di Lazada masa sy beli dulu memang tengah promosi. Termasuk shipping cuma rm163..

 
Haha ni pic compare dengan azra..memang comel je. Macam mesin jahit mainan plak...kih kih...

Walaupun kecil tapi hasil jahitannya not bad..memang memuaskan. Ni pantyliner2 yg saya jahit waktu bercuti dulu menggunakan mesin jahit. Tapi setakat ketebalan pantyliner ni je dia mampu jahit...lebih kurang 5 lapisan flannel tebalnya...kalau tebal lagi mmg takleh dah kot mcm cloth pad period ke..

Tapi kalau setakat nak buat sarung bantal ke..jahit seluar koyak ke even buat baju kurung biasa pon boleh sangat guna Mesin Jahit Global mini ni..

Mesin ni ada warranty setahun dari  kilang. So sbb dia comel je kan kita pun jangan lah pakai ganas2 segala bapak kain tebal pun tibai je..klu gitu saya rasa mmg takkan bertahan lama. Klu kita guna dengan kadar bersesuaian insyallah boleh bertahan lama kot mesin ni.. ;)

1 comments:

nayfatimah rasyid said...

teringin juga nak beli tp saya tak pandai sewing ;-

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea