Monday, March 14, 2016

Banyakkan memberi....

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:39 AM
Fuh lama tak update blog kesayangan ni. Macam2 cerita tapi semuanya berlalu begitu saje tanpa sempat utk dicoretkan pun. Hmmm..
Cuti sekolah kali ini saya pulang ke Kajang..menghabis sisa cuti...

Kelmarin saya panggil orang servis aircond bilik dirumah mak saya ni . Lama sangat tak servis..dari awal beli 2011 sampai 2016 ni baru nak servis. Survey punya survey dapat contact org servis dari Sg Sekamat je rupanya, orang melayu. Cas servis untuk aircond 1.0hp cuma rm80 je.

Seperti yang dijanjikan dia dtg menservis aircond. Memang kotor betul aircond dengan habuk maklumlah 3 tahun lebih tak cuci..hihi.

Dah lepas habis saya hulurkan rm100..baki rm20 sy kata simpan la. Dia serbasalah malu2 katanya dah janji rm80 je. Sy kata takpalah..sy ikhlas. Lagipun kotor sangat sy tengok aircond tu bertungkus lumus dia membersihkan..

Begitu juga kalau nampak makcik2 tua yg datang bawa bungkusan kerepek, keropok utk dijual..sy beli je niat untuk membantu..kesian. Sekurang2 mereka tak minta sedekah sesaje. Mereka menjual. Jadi tak jadi kerugian pun kalau kita nak tolong membeli.


5 comments:

Nurhidayu said...

Yati..tak sempat jumpa ko...aku kat kg ni..ahad ni baru nak fly kk..thanks ye spjg aku n family duk batu pahat, ko tetap setia dtg time raya...😘😘😘😘

Nurhidayu said...

Yati..tak sempat jumpa ko...aku kat kg ni..ahad ni baru nak fly kk..thanks ye spjg aku n family duk batu pahat, ko tetap setia dtg time raya...😘😘😘😘

yaya shari said...

akak.. nak contact number orang tu boleh tak?

Hayatie Hashim said...

Ayu dah nak merantau lagi ye..huhu. tak tau pun sampai ayu komen ni baru gi baca entri lama..bz benau..Nyway take care ayu..thanks for the time we have walaupun tak lama kan...insyallah kalau ada rezeki kita berjumpa lagi...nnt klu kitorang nak jenjalan KK boleh roger ayu kat sana plak ye..hihi

Hayatie Hashim said...

+601132422548

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea