Friday, January 22, 2016

Ruang Makan, Dapur Kering & Tikar Rorholt

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:22 AM
Walaupun 3hari 3 malam tempoh nak upload kesemua pic ni, gigih juga menyudahkannya. Banyak sangat gangguan secara langsung dan tidak langsung..haha!.. sebab selalu post dekat kelab kaki deco je, nak post kat blog pun dah naik lemau...huhu

Ni saya nak share ruang makan yang berhadapan dengan dapur kering. Yang disebalik Indoor sliding tu.
Suka sangat sebab projek pasang cermin dah complete..setelah sebulan menunggu tukang pasangnya..haha!


Masa ni tengah test pasang tikar Rorholt yang saya beli Ikea. Terberkenan plak..


Tikar ni untuk bahagian outdoor purposenya. Sebab materialnya plastik. Ala macam tikar plastik buat alas makan2 dekat surau tu..haa gitu lah! 

2-3kali saya pergi IKea sebelum ni tak minat pun nak amik placemat tu sebab tak tau nak letak mana. Tapi masa ke Ikea cheras tuhari memang saje je amik walau tak plan  nak letak kat mama..

Buat alas atas top KC pun nampak macam ok je hihi.

Pandangan dari belakang sliding door.

Ni yang mengadap dry KC tu. Almari tu sebenarnya tak plan pun nak beli. Kebetulan sy tukar barang kat kedai perabot  yg harganya kurang. Sebab lebih duit takleh pulang, sy amik la barang dan topup. 

Almari tu ala2 english skit tp sebab kaler dia hitam putih kelabu dan bakul2 dia taknampak inggeris kedesaan sangat..so sy grab je lah.harganya rm300 lebih...


Sebelah tu ada toilet bawah. Kat depan tu memang saya siap2 letakan ampaì besi tuala tu. Lama dah  beli..masa beli dulu rm60 je. Towel2 utk mandi dibawah. Saya siap2 letak nama pasal budak2 n bapak budak memang tak ingat towel masing2 haha. Nasib ritu beli je klip kaison yg comel tu. Beli tak tau lagi nak buat apa..beli sebab comel.aci dak.haha





























10 comments:

Nona Qiyah said...

gila comel, saya suka !!!!!! hehehe

Nurhidayu said...

Salute weh...cantik sungguh😉

Nurhidayu said...
This comment has been removed by the author.
cik hani said...

Comeyyyyyy

alin said...

cantiknyeee

Aty_Fared said...

dear..boleh tak i nak share gambar sliding glass umah u ni kat blog i.. nanti i kredit.. kalau u tak kisah lah..:)

Hayatie Hashim said...

Boleh aty..no problem..silakan 😉 ...

Chekgu Azrine said...

Fuhhh..cntiknya rumah u...inspirasi ni

amirah said...

cantik....putih suci aje nengoknya...

Roslan Ahmad said...

Saya nak copy paste dry kitchen, sliding door dan cermin dinding ni...jangan marah ya hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea