Wednesday, January 6, 2016

Projek Pasang cermin complete!

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:03 PM
Kali ni malas lah nak share kat kaki deco dulu kang orang cop jemu lak haha. Dekat sebulan lebih menunggu orang yg pasangkan cermin ni siapkan kerjanya. Maklumlah nak cut cost skit, beli sekeping2 dekat Homepro  pastu kami upah orang pasangkan. Kebetulan orang yang pasangkan ni kawan kerja encik boss. Memang bz skit. Bila free baru dia datang buat..huhu. Acaner, nak jimat skit kan bertabah je lah...

Dekat entri lepas saya ada share bahagian yang tergendala skit pasal nak kena gi bawak kedai buatkan lubang untuk plug point tu.
Ada saya ceritakan di entri ini dulu (click link)


Bila dah siap baru lah sedap skit tengoknya..huhu


Ni orang panggil Bevel edge tu..yg ada serong2 kat keliling dia..klu beli siap ni bevel edge mcm skit je..dalam 1cm kot lebih kurang..klu tempah kedai  terus lebar skit lagi.. 


Pandangan dapur kering kedepan..

Rak kaca Detolf Ikea (click link) yang saya pasang haritu. Port bubuh helmet encik boss. Buh kat sini la dulu..



5 comments:

Juls Julie80 said...

Kak..org tu amek tempahan pasang cermin ke..? saya baru pasangh cermin besar kat ruang tamu..tp nak savebajet punye pasal..frame asal kayu yg reput tu kitorg tukar frame stainless steel ke jer.. dah pernah tanye frame yg kayu punye..rm1k++..xde bajet..cerminnyer murah jer pun x sampai ribu2..haha.. pasang stainless steel ni, frame nyer RM200 jer..tp ikutkan baangla tu ckp tauke dia (cina) x kasik rega tu... dorg dtg pasang frame cermin tu pun sbb kebetulan kitorg pasang cermin sliding window kat yard tu... klu upah saje2 pasang cermin tu lg mahal kot...

next plan nak pasang cermin kat depan ruang pintu bilik ke bilik air tu..situ kosong..ingat nak pasang cermin cam akak buat ni... tu yg tanye tu..hehe

shark said...

cantiknya ya ampun..nak jugak beli nak letak kat ruang makan bg nampak luas skit..beli kat mana tu?

cik hani said...

cantekkkk sangat..
nampak lagi luas dan bertambah eksklusifff gitu haaa

Hayatie Hashim said...

Ahah...member husband...klu tak kenal mmg dia malas nk buat

Hayatie Hashim said...

Sy beli dekat homepro ioicity

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea