Wednesday, January 13, 2016

Otak Biz?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:50 PM
Balik sekolah petang semalam.. Azri cakap, dia jual time table free yg saya dapat masa beli vitagen time cuti sekolah tuhari. Saya terkejut, dalam hati sudahh dalam hati terus dah bajet berapa RM la ko cas nak oiii.. 
Masa saya tanya dia jawab, dia jual RM1 sekeping. Saya pun terus cakap kenapa mahal sangat Azri. Tak logik la jual sekeping kertas gitu sampai RM1 huhu. Pastu dia macam nak merajuk pun ada..

Haha adehh patut saya kena acknowlegded la dulu effort dia berbisnes tu kan, huhu. Tak apply langsung parenting workshop yg sibuk duk attend dulu..huhu.

Pastu ada plak customer dia 3 orang yang beli tu katanya..haha. So dapat untung RM3 dia pergi beli keropok lekor dengan air dekat kantin sekolah..


Saya suruh dia bagi2 kan je jadual waktu kosong ni dekat kawan2. Tak sangka plak dia gi cas sekeping RM1 ..hahah


Dari sebelum2 ni lagi dia dah hint2 nak jual. Contoh, dia beli sepeket batang2 aiskrim ni dekat Mr DIY. Ada juga dia kata nak jual RM1 sebatang. Saya kata tak yah lah Azri, mahal bebenor nak cas rm1. So dia tak jadi bawak lagi benda2 ni mana leh bawak..nnt pengawas or cikgu rampas plak kan..

So ingat dah habis lah cerita angan2 dia nak menjual dengan kawan2 kat sekolah. Rupa2nya..time table tu pun dia buat jual..hoho




2 comments:

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

Nak jadi Mail bin Ismail tu ,,huhu

miss eimanhikmah said...

bagus la cmtu...dan ada kawan nk membeli..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea