Saturday, January 23, 2016

Deco Ruang Tamu dengan Meja Arkelstorp

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:35 AM
Haritu kan saya dah cerita pasal alkisah nak beli meja Arkelstorp IKEA di entri ini (klik link). Punya lah dugaan sungguh huhu. Kalini share plak deco2 dekat ruang ini. Memang lama memikir meja yang sesuai untuk diletakkan dekat wainscoting (panel kayu) ni.

Kalau tak sebelum ni saya letak side table Z tu..bila tengok memang nampak kurang kena sebab side tu besi kaca..nampak moden je plak.. hihi tapi sebenarnya tak membazir pun sebab side table tu plan nya akan diletakkan di sebelah sofa ruang tamu depan nanti...


Sebab saya pilih putih kan so agak tak naik sangat meja tu. Sebenarnya ada kaki hitam tapi disebabkan atasnya warna kayu tu yang tak jadi nak beli. Macam lagi tak kena je. Putih pun ok kot..agak boring je ..spray hitam plak. Haha cakap macam banyak je masa nak DIy kan...



Hiasan simple2 saje dimeja ini. Lampu meja tu saya beli di Romantika  Batu pahat. Masa tu tengah sale kot sbb Rm49 je. Ada 1 je plak tu..kalau ada banyak saya nak amik 2 terus boleh buat lampu kat bedside table di master bedroom..

Pasu2 atas tu beli di Romantika..pun murah2 je..rm9-11 tak silap. Pasu bebola daun pun beli kat Kedai Eco Rm2 je..

Yg candle holder tu plak saya beli dekat Kedai Mr.Diy..kepingin nak ada bekas lilin. Yg ikea punya mcm mahal tapi ikea punya besar lagi. Boleg letak lilin besar tu..yg Diy ni setakat lilin kurus tu je boleh..jadilah..hihi.


Projek seterusnya adalah nak makeovet dinding bahagian atas panel kayu tu. Tapi bukan sekarang lah. Pelan2 kayuh..tengah mencari2 idea2 dan ilham utk make over ruang tu...



0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea