Monday, December 7, 2015

Balas Dendam Tawaf Tempat Deco

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:50 PM
Cerita basi kot ni.. sapa yg dalam group kaki deco mesti dah dpt cerita2 deco sy yg  terbaru..kih kih. Masa minggu pertama cuti sekolah bermula, saya anak beranak semua balik 'kampung'  haha kampumg la sangat, Kajang je pun. Dalam kepala memang segala tempat deco2 saya nak Re-visit, re visit tuu bukan takpernah gi kan..tapi saje kot2 ada barang2 deco terbaru kan.

Almaklumlah kat BP ada apa je tempat2 deco ni selain Romantika, DIY,air hitam..huhu Romantika  pun tak semua barang best ada tau..

Hamikkkkk segala hasil tangkapan di sana sini..HomePro, Index Living, Spotlight, Ikea Cheras, Romantika Kajang, SSF cheras, Kaison Paradigm..


Barang deco yg dibeli kat Romantika. Bekas tin coffee tea sugar tu lama dah mengidam. Sebab nak padankan dengan bekas roti yg sy beli lama dulu. Nasib ada kat Romantika Kajang. RM20 setiap satu. 




Pokok palm plastik tu je saya beli kat Spotlight The Mines. RM30 je clearance dari rm149. Murah sgt kan.. rezeki! Yg bunga rumput2 tu beli kat Romantika RM30 juga..cuma pasu dia pink..so kena cari pasu yg comel skit.



Pasu kaca retak ni pun cantik rm9.90 yg bulat kecik. Yg bulat besar dgn bentuk cawan tu RM12.90. 

Marquee letter Home tu pun macam best je. Siap ada LED material kayu berat juga. RM49.90 satu..hamikk je. Nak buh tang mana, kendian fikir hahaha!.


Ni hasil tangkapan kat Daiso Mid Valley. Bekas butter putih. Bekas sudu/garfu tapi mak saya nak satu..haha. Tempat letak span tu pun macam best dan praktikal.

Pergi SSF, saya beli stool besi ni je..haha! Yang lain2 tak pasti apesal macam tak karen je tgok..huhu. Padahal awal2 memang saya nak cari console table dengan  bedside table..tp.last2 takda pun yg  berkenan. 

Ok next entri saya share action pic deco2 plak ye...






3 comments:

cik hani said...

comel..putih semuanya..
suka jugak..
sekarang pun tengah kumpul barang putih tapi untuk ruang makan je la

nurliyana said...

Salam...Hi..nak tanya, bekas utk sugar, tea, coffee tu kan kedap udara x ye? teringin nak beli tp was2 tkt masuk angin. hehe tq!

Hayatie Hashim said...

Tak berapa kedap...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea