Monday, November 9, 2015

Idea Deco: Wainscoting / panel kayu kat dinding

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:06 AM
Haha lama plak nak share entri penuh pasal projek panel kayu atau wainscoting ni. 
Kalau kat group FB Kelab Kaki Deco cepat je update kan hihi. Kalau kat blog ambil masa nak mengarang dulu. Bezanya kat blog, saya boleh cerita lebih detail skit


Lama juga saya berkenan nak bubuh panel kayu kat dinding tapi bukan satu rumah la. Ni namanya konsep English derhakašŸ˜… sebab saya cuma minat stail kayu je sahaja..

Banyak pattern wainscoting kat google tapi yang lebih saya berkenan jenis begini. Jadi saya tunjukan je contoh pic ni dengan tukang yang nak buat kayu ni.


Dia datang dah siap2 buat kat kilang terus. Tinggal nak lekatkan je ke dinding. 



Panel kayu ni panjangnya dari dinding depan tu sampai ke dinding depan ruang makan ni. Panjang kayu lebih kurang 20kaki..Kayu yang digunakan adalah dari kayu nyatoh

Pasni berangan nak cari beli meja console yang sesuai kat situ.

Baru saya perasan pattern panel kayu ni hampir sama dengan pattern pintu (ada longkang2 skit) haha.


Realiti meja makan diwaktu breakfast, hamik segala tudung salji keluar..haha. pastu jadi port anak buat lego juga..kih kih



8 comments:

ieza ashaari said...

Cantik sangat !!!

~ NANA ~ said...

sukanya tgk rumah akak! lawaaaaaaaaaaaa

amirah said...

waa...cantik!

Siti Khadijah said...

sis..bape cost utk panel ni...tq

Nurul'Ain said...

salam kak, saya dh lama cari panel mcmni. boleh bg no contact org yg buat ni?tq

FG Msia said...

Salam kak. Sy pun tgh mencari org yg buat panel ni. Boleh bg contact no? Tq

FG Msia said...

Salam kak. Sy pun tgh mencari org yg buat panel ni. Boleh bg contact no? Tq

shaz blues said...

Salam...mnya contact person incharge untuk panel kayu ni blh tak.? sha_sazali@yahoo.com

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea