Friday, October 2, 2015

Lampu Sensor Bajet Mr. DIY

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:41 AM
Yang kaki Mr Diy mesti dah tahu ni..hihi! Saje nak share kegunaan lampu sensor ni. Yang  best ianya murah, kat Mr. Diy Batu Pahat yang putih Rm13.90 tp kat utara ada yang share dari group deco RM6.90..yg warna silver..


Lampu ni jenis LED guna 3 biji bateri AAA. Pastu ada suis On OFF dan Auto untuk mode sensor. Pastu belakang dia dah siap ada double tape.

Ni kalau dalam display kabinet ke..bawah KC atau kat kabinet2 yg takda wiring. Nak wiring baru leceh plak kan..tp kena invest kat bateri lebih skit la..hehe!


Saya bubuh kat divider dulu. Sebab selalu kalau nak masuk rumah malam sebelum nak mendapatkan suis tu kan teraba raba. Sebab ada sensor senang..bila bukak je pintu dah sensor terus on..kikiki..

Satu lagi kat bawah tangga ni saya bubuh. Sebab yang sama juga selalu nak naik keatas bila dah malam gelap. Kat hall atas mmy ada bubuh lampu sensor tapi tak cukup terang.
















5 comments:

ieza ashaari said...

Macam best je kan. Terfikir nak letak mana. Hahaha.

natasya idha said...

beli bateri rechargeable la..

jijasakura said...

lor ye ke sis dah kena remove...saya suka tgk deco rumah sis..kagum dgn idea kreatif sis deco..menjadi sumber inspirasi saya... hrmmm...saya kena jengok deco rumah sis kat sini la yea... apa pun...saya suka tgk sis mendeco... :-)

Noor Afifah Mohd Baharuddin said...

Kak yati
Sensor nya berfungsi bila kita switch off the lights ke?

Hayatie Hashim said...

Dia ada 3 jenis mode; on, off dengan auto..klu nk mode sensor kena letak kat mode auto..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea