Sunday, October 4, 2015

Ex- DRKSK, Jom join KSDD

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:58 AM
Amboi tajuk saspen bikin panas kan. Ok lah takda apa just nak info kawan2 especially kawan2 deko yang saya dah tiada lagi dalam group Deco DRKSK tu. Bukan left tapi tiba 2 dah kena remove dan blok dari akses ke group tu..huhu

Agak terkejut juga lah sebab saya dalam beberapa minggu ni memang tiada post apa2 pasal deko dalam group tu. Tiba2 bila nak masuk cuci mata tengok deko kawan2, nama group tu dah hilang. Search pun tak jumpa. Tapi bila tanya member yg segroup kat situ, diorang masih ada lagi dalam tu. So dats mean saya memang dah kena removed la kan.

Yang hairan masa saya kerap post sebelum ni takda plak kena delete ke removed. Tapi bila senyap sekejap takda post tiba2 kena remove pula senyap2 ye. Macam dah kena marking pula..atas sebab apa pun saya kurang pasti. Sebab saya tahu group tu agak strict sedikit mengenai rules posting, tak boleh info kata mana beli, itu ini. Sebab ramai dah angin juga posting2 deko mereka tiba2 hilang kan..mau tak frust seronok2 nak share deco tiba2 kena delete..sebab terbagitau kat mana beli deco2 tu semua agaknya...hihi.

Saya pun dah cuba sehabis daya juga ikut peraturan sebab taknak posting kena delete ke..memang tak mentioned pun kat mana beli. Contoh wallpaper sticker pun saya kata beli dekat gedung mereka (satu lagi group khas utk jual beli utk DRKSK tu). Which memang betul pun saya beli dari tu. Yang lain banyak deco2 yg saya beli dari Ikea, SSf, kaison etc..takkan takboleh bagitau gak kot? Tp last2 kena block juga..huhu

Takpalah saya takda lah angin semacam pun. Sebab sebelum join group tu tempat saya utama saya berekpresi mengenai deco2 rumah saya pun adalah diblog sendiri. In fact ramai2 kawan2 dalam group tu yang mengikuti dan kenal saya melalui blog saya rupanya..wahh tak sangka..hihi.

Cuma agak sedih sebab takda rezeki nak lagi nak cuci mata tengok idea deco rumah cantik2 kat dalam tu. Banyak ilham dan info saya dapat dari group tu. Sebelum saya pindah rumah pun saya banyak tengok idea2 deco dalam blog tu lama juga jadi silent reader dalam group tu..cuma lately ni lah baru konfiden skit nak share deco2 kan..tumpang share keterujaan je..

Tapi last2 kena block juga huhu..takpalah mungkin saya ada terlepas pandang perkara2 yang lain semasa post deco tu kan. Takpa2, tak perlu nak hentam or kutuk group tu macam2. Dah jadi hak mereka nak buat bagaimanapun dah kata ' rumah' mereka kan..so bila tuan rumah dah halau pergi, takkan nak marah pula kan..pasrah dan redha saje.

Takpa2, saya masih lagi akan tetap share deco2 di blog kesayangan ini. Dan pada yang nak beramah mesra lagi dgn lebih rapat boleh join group KSDD ni..dekat FB. Sekarang dah jadi port cuci mata kaf situ pula...

Search je group "Kami Suka Deco Deco" kat FB ni yer...

12 comments:

radziah AR said...

la...begitu ke...tak da pulak diaorg pm ke nak remove ye....tak pa..mcm yati kata, saya mengenali yati melalui blog yati sendiri...pastu br perasan ada jgk dlm drksk...saya pun nak join ksdd lah.. kat drksk ada jugak yg tak kena pun bila bgtau tmpat beli...mcm yati kata, skdr ikea, kaison n daiso tu pun takkan tak boleh...at least dari situ kita boleh tahu mana nak dpt brg kan... yg tanya tanpa baca komen awal, tak pulak kena remove...sdgkan jawapan dah ada di atas... saya bnyk dpt ilmu dan idea dr blog yati...rajin2 lah update ye...

Hayatie Hashim said...

Tu la..takda bagi sebab pun tau2 dah kena block...jemput join Ksdd ya.. 😉

Afne said...

kurg dh 1 kaki deko hebat kt group drksk. apa pun cerita disebaliknya, kita amik dr sudut positif. yg penting yati trskan minat deko2 & share dgn kwn2. tanpa group pn afne baca blog yati dr zmn gali ilmu breastfeeding dulu & msh mengikuti sampai skrg. ksdd pn best!

Ezy Loy said...

ok dh join KSDD..
tq kak!

kat group DRKSK tu saye xberani nak post pape.. jd silent reader je.. ihiks

Nana Sharia a said...

tu lah pasal saya mcm
malas nak post apa2 lagi dulu rajin jugak post pakai fb suami don adzhar. mcm dah tak syok ni tak boleh tu tak boleh padahal kita just nak share n saya gerenti mesti ramai yg nak tau mana kita dapatkan sesuatu brg deko tu kan.. ada few yg saya tgh rumah lelawa mishka salsabella , azmah reed n banyak lagi lah sayang sbb kita nak inspiration. lawat la blog saya yg marhaen sbb pun suka home deco
www.mrsdonadzhar.blogspot.com nanti saya follow jugak group satu lagi tu

Hayatie Hashim said...

Waduh afne, takdalah hebat mana pun.huhu.. masih merangkak2 nak mendeco setiap celah..hihi.
Aha takpa, tak kisah pun sebenarnya bila kenangkan..cuma sedih takdpt tgok deco2 rumah feveret yatie kat situ..huhu

Hayatie Hashim said...

Tq dear..jom share deco2 kat KSDD tau ye..

Hayatie Hashim said...

Tu la nana, susah juga nak share deko tapi bila org tanya takleh share info kat mana beli...huh..kang tak dijawab kena cop sombong..bila nak pm, jenuh weh nak pm sorang2...

Juls Julie80 said...

dah lama makan ati jgk tgk org menjawab kat mane beli, org tu lak kene sound..x kan tiap kali post situ..nak jawab yg org tanye kene pm..sbb tu dah malas nak cuci mata situ..baik google kat blog2 jer..huhuhu

Hayatie Hashim said...

Dulu sy tahan duduk dlm tu walaupun semua takleh tanya etc..sbb sy nak tgok deco2 kawan..dan kdg2 tu sy teruja juga nak share deco2...tu yg agaknya kena kick terus sebab ada yg sy tak ikut rules agaknya..huhu..jemput join ksdd yaa

Hernee Nazir said...

lahhh saya baru perasan..saya pn dah kena kick..padahal x pernah pun post apa melainkan komen2..tu pun jarang2..saya join group akak ye..

Hayatie Hashim said...

Kalau komen tulis F kat post orang pun takleh dear..kena kick terus nnt

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea