Monday, October 19, 2015

Cabaran memeriahkan Kelab Kaki Deko

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:25 PM


Jemput join 

Masih dalam mood untuk meramaikan members dalam group kaki deco saya ni. Haha tak habis2 lagi rupanya. Ini semua dari rentetan selepas di block dari group deco pertama yg saya join. Tipulah kalau kata tak terkesan kan. Cuma terkesan tu takda lah membawa kepada yg negatif.

Tiba2 rasa kalau buat group sendiri nama Kelab Kaki Deco pun best juga kan. Dalam hati alahhh nanti mesti ada dah nama group tu dalam FB, bila search nama tu eh eh takda lah..haha krik krik lagi la menggetik terus create group.

So dah create dalam seminggu juga tapi masih belum ada courage nak add kawan2 masuk dalam group. Segan ya amat sebenarnya..huhu. Last2 saya tebalkan muka (eh jari jemari kikiki) saya klik saje nama2 yang saya agak member yg kenal melalui group deco yg lain. Sebab saya mmg agak selektif juga la dlm proses nak add tu.

Dalam friendlist bukan setakat rakan deco (rakan deco memang menyumbang antara yg terbanyak dalam friendlist saya). Yang lain tu banyak kenalan dari teman2 lama,sekolah, kenalan susu ibu, kenalan2 dari blog, kenalan dari group birthmark saya.

Jadi saya memang akan add kenalan yang saya rasa datang dari group2 deco yg saya sertai dulu walaupun kebanyakkanya pun bukan pernah kenal atau bersapa di FB pun..hihi Lagipun kalau create group klu nak add fren mula2 terpaksa la dalam friend list dulu kan..

Tapi rupa2nya ada juga insiden yang berlaku semasa proses add meng add tu..ada tang tak suka, ada yang marah, ada yang sound..huhu! Ada tu siap post kat group deco saya marah kenapa tak tanya dulu sebelum add. Oklah saya pun akur je. Nak marah dia balik pun dia mmg ada hak. 

Cuma gaya bahasa tu agak membuatkan saya rasa sedikit sentapkan. Maklum lah saya ni bukan peniaga online tegar yang tak kira siapa semua langgar or hadap walau kena maki sekali pun dah lali sudah. 

Bila dah kena sound gitu saya terfikir, kalau dia tak minat pasal deco2 ni habis tu kenapa dia ada dlm friendlist saya? Nak kata kenalan pasal susu ibu pun bukan sebab mmg saya kenal dan review dulu latar belakang org yg request fren dgn saya. Ish ish..rasa menyampah plak tak masal nak sound org je.

Saya pun selalu je org add saya dalam group tah pape. Group iklan 24jam lah..group kad prepaid lah macam2 lagi lah..kalau group2 gitu silap2 nak maki pun takpa. Tapi tak tergamak plak sy nak sound org gitu..

Lepas tu yg pm sy pun ada..marah katanya dah dua kali saya add dia dlm group kaki deco. Dia dah leave pastu sy add lagi. Aihh mana lah saya kenal dan tahu dia dah leave ke belum. Apeke bengaplah kan, boleh je tick box yg tulis prevent user from re-adding bla bla sebelum leave group tu kan..




6 comments:

Suraya Hafizi Jafar said...

sabar ye sis.. hehe. sy sebelum ni pon tak pernah join deco2 ni.. tp seminggu sebelum sis add sy masuk group sis tu sy mmg ade request nk masuk group deco.. sekali sis add sy.. mcm pucuk dicita ulam mendatang aje laa.. hihi.
p/s sy mcm ade bc post org yg bgtau kena add dia tu.. xpelaa dongibab k sis..

p/s lagi.. jemput singgah blog sy.. surayajafar.blogspot.my

cplud miera said...

assalam sis. sy mmg suke tgk blog sis ni tang deco mmg superb. sebelum ni pon hanya silent reader je. sis post entry create group ni sy berdesup add nk joint this group. tq approved ya. walaupon belum post pape kt group tu, tp sy suke sgt tgk sharing deco tu..

norlina jusoh said...

saya tak ambik kisah orang nak add group atau invite game.. saya xnak join sy ignore aje.. bkn susah atau menjejaskan apa2 pun.. pelik plak bila ada yg sangup sound2 camtu.. padahal dengan tenaga nak taip ayat2 menyakitkan hati org tu kan lebih panjang.. huhuhu.. abaikan aje akak org camtu.. apa pun saya join semua group deko akak atau deko yang lain.. semua deko saya suka. hihihi

Raisah @ echah said...

salam...saya nak join... saya tak marah punya... :)

Hayatie Hashim said...

Raisah..dah join ke belum..?..-jemput join ;)

Jom Kongsi Pengalaman... said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea