Wednesday, October 14, 2015

Bekas Gula yang dicari

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:58 PM
Lama juga saya cari bekas gula yg penutup hitam macam pic kat bawah ni sejak pertama kali saya nampak ada kat pic deco dapur org kat group deco dari tahun lepas lagi kotm

Minggu lepas jalan2 kat Romantika yang baru baru dalam Summit Batu Pahat, saya terjumpa bekas2 ini. Yg display macam cream betul. Masa tu hati terus berbunga dah cream pun cream lah, harga pun baru rm26.90 hehe..ada berapa jenis lagi tak tak berapa nak minat pula.

Sebelum ke Romantika tu, saya nyaris2 dah nak beli yang ini. Tapi mahal skit, sebab 2 tingkat Rm59. Tp saya tahan je dulu sebab pikir banyak sangat botolnya takut tak pakai...

Tup tup jumpa kat Romantika 3 botol  berderet tu. Memang pucuk dicita ulam mendatang lah hahaha


Balik tak lengah  terus nak bubuh kat dry KC ni a.k.a tempat buat air. Pasu plastik dgn bunga bulat tu pub deko bajet je..pasu plastik beli kat Mr Diy yg bunga bulat kat Romantika..hehe

Tadaaa..acik sukeee2! Hihi..tapi bekas dia tak kedap udara..so kalau letak gula bleh la..ada sudu skali tp make sure kena buh kayu manis la skali kalau tak kena hurung semut..bekas coffee pun takyah lah bubuh serbuk kopi kang kompem keras terus..haha

















2 comments:

Juls Julie80 said...

klu kedap udara kan best kan sis...

bleh bubuh kopi ke gula dlm tu..baru sesuai dengan labelnyer..
ni salu jumpa bekas ala2 gitu tp x sesuai nak bubuh cam yg dah siap tagging tu..tagging sendiri la nampaknya..heheh

Hayatie Hashim said...

Julie tu pasal..jadi deco hiasan kat dapur je lah..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea