Thursday, September 17, 2015

Dekorasi Sudut Santai Ruang Tamu

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 11:11 AM
Salam uols..dah mai balik demam deko geli-geli akak ni hari-hari entri pasal rumah je, haha jangan bosan tau kih kih. Tak habis2 lagi dok belek ruang ni je. Dah sudahh kejap ruang tamu tengah, kejap sudut santai hak hak akak pun tak tau nak panggil apa dah ruang ni..

Apa yang baru agaknya? 

Hah perasan?..Haha hakak beli bantal bulat ni. Lama dah mengidam bantal ni. Lepas tengok kat pic rumah orang dekat group deco kan.

Beli dekat SSF, mahal juga harga kat SSf. Ada yang kata lagi murah pun ada dari rm25 sebiji. Kat SSF jual Rm49 member, kalau non member rm59.90. 

Plak sebelum2 katanya SSF pernah promo bantal ni Rm39 je dulu. Masa tu tak tau sebab tak pernah sampai  SSF lagi.

Ada banyak warna kat merah la gold la maroon. Mula2 nak dilema sepasang je sama ada hitam atau kelabu. Last2 saya amik je dua2 kaler. Jadi 2 pasang juga 4 biji bantal. 

 Nasib amik 2 pasang pasal bila letak satu kecik benau. Tak kira la ralat ke tak. Kebetulan dapat diskaun 30% untuk birthday month jadi rm41 sebiji. Hambik je lah..nanti tak lena tidur malam..huhu


Masa post pic kat group deco ada gak yang tanya kerusi wingchair saya ni warna apa sebenarnya agaknya sebab pic macam black n white. Memang tu lah warna dia, hitam putih kelabur campur gold2  skit. Fabric Kerusi ni jenis patchwork juga. Fabric patch nya pun nampak unik skit. Saya beli kusi ni dekat perabut Batu Pahat

Kipas pun baru beli. Ruang ni takda kipas sebab sy dah letak lampu je. Mula2 letak kipas bulat lama tu. Macam tak stailo la..haha. Memang berangan nak cari kipas  kurus gini. Masa gi Home Pro haritu jumpa plak jenama Faber ni RM199 warna putih lak tu..hambik je lah malas nak survey2 lagi..huhu
  
Sebenarnya ada lagi yg tak habis kat sini..tu dinding belakang wing chair tu. Tak jumpa lagi stail deko apa nak buat. Sticker cermin dgn frame tu deko bajet sementara je. Sebab kalau tak letak..kosong sangat dinding tu..

So tungguuuu lagi la ek sampai betul2 dah jumpa yang  berkenan dihati sambil2 tu perah idea skit stail mana nak deko utk ruang itu..




3 comments:

Nana Sharia a said...

hi yang diorang cakap rm 25 tu dekat mana ya? aritu recce jugak kat ssf tapi mcm 79 satu je harga dia. pastu aritu g ssf danga city mall mcm dah xde je

Hayatie Hashim said...

Ada masa post kat group deko..dia jahit sendiri bantal tu dan jual sepasang rm50..nak cari balik fb dia tak jumpa dah..huhu

handbagholic said...

Salam sis, mana beli wing chair ni, cantik sangat

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea