Thursday, August 20, 2015

Sambung Tampal Wallpaper di ruang dapur

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:39 PM
Ingat lagi entry makeover dinding depan toilet saya dulu? Fuh lama betul seingat saya bulan april saya tampal wallpaper kat depan toilet ni.

Tapi sampai setakat tu je masa tu. Encik boss kata cantik suruh tampal terus lagi sampai keliling dinding tepi tangga tu. Ngam2 dua roll je saya beli masa tu.

Pastu dekat nak raya baru terhegeh nak sambung. Terus lah order lagi. Hamikk dari April sampai le Jun baru  nak order. Nasib ada stok..tapi ada sedikit masalah pulak masa beli kali kedua wp ni...

Stok yang datang tak sama warna dan tekstur corak dia walau code nya masih sama. Waaaa  nak nangis gak masa tu..sebab kebetulan dekat rumah mak saya pun ada saya tampalkan baki wallpaper lama 1 roll dulu..haru sudah!

Saya tunjuk balik kat seller saya beli (FB HMS Wallpaper) nasib baik dia baik hati tolong carikan kat agen2 wp yg lain kot masih ada lagi stok corak bata putih yg batch lama. Sebab yang ada kat dia tu semua batch baru.

Last2 dia dapat juga cari corak wp bata yang sama warna walaupun tesktur bata dia agak lain skit. Boleh lah dari yang atas tu memang kontra betul. Tapi masa pasang yang kedua ni saya terpaksa mula dari bucu dinding tu juga tindih terus wp lama tu.

Sekali pandang memang tak perasan kan corak bata tu tak sama tapi nasib baik lah ton warna dia masih seakan sama lagi dengan warna wp yang lama.

Saya tampal terus keliling tangga ni.

Pastu saya tampal skit lebihan tu dekat KC sebelah fridge tu..saje nak bagi nampak kesinambungan la konon..tah ikut mata je sebenarnya. Sebelum ni sata ada letak fram..tp saya bukak frame tu. Rasa semak plak..huhu

What say uols?..hehe. Next entri saya share lagi ruang2 lain ok.  








10 comments:

Elaila El said...

Cantiknya.... awak pasang sendiri ke?

nona senyum2 said...

CANTIK2, SUKE TGK, HEHEE

Hayatie Hashim said...

Elaila ..yup sy pasang sendiri je 😄

Hayatie Hashim said...

Nona senyum..thanks dear

cik hani said...

Cantiknya....

Juls Julie80 said...

assalam kak..akak beli kat mane..1 roll brp kak..?

Hayatie Hashim said...

Juls julie: akak beli dekat FB HMS wallpaper..1 roll rm50

Hayatie Hashim said...

Terima kasih cik hani ;)

rostina76 said...

cantikla….cam bata betul tgk dr jauh…kros admire sgt ur deco skill ni. byk yg ngam dgn taste kros. heheh!!!!

Afne said...

hai jelesnya la hai tgk rmh yati dh settle psg wallpaper. afne ni je yg tak start lg huhu

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea