Wednesday, July 1, 2015

Shopping Deko Raya 2015

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:58 AM
Macam tak caya je cuti hujung minggu haritu akhirnya saya dapat juga terjah tiga tempat sekali gus..haha! Selalu sekali balik ke Kajang sempat terjah 1-2 tempat je. Hujung minggu haritu dapat saya ke Ikea, Nilai3 dan juga SSF...
Antara hasil tangkapan..hihi! Masih tema hitam putih kelabu dan silver yer untuk rumah.


Mula2 ke Ikea dulu sebab nak beli blind putih Liselot untuk rumah mak saya pula. Dan juga barang2 sampingan yang lain la..seperaiss hehe!

Hari berikutnya ke Nilai 3 pula. Plan memang nak cari karpet baru. Tahun ni boleh tukar karpet kat ruang tamu depan sebab dah kusam. Boss bagi green light, hooreyy!

Rambang kat sana seperti yang dijangka. Tapi saya terjah 2 kedai je. Kedai pertama kat Karpet Prima. Dengar kata Gudang karpet yang baru terbakar minggu lepas. Tapi depa ada port dalam khemah tepi  jalan tu. Saje survey..murah memang murah tapi takda corak yang saya berkenan. 

Kemudian saya terjah ke satu kedai karpet kebetulan Pakistan tu pun baik punya layan kan. Tu yang pilih punya pilih macam karpet kat atas tu. Warna lain tak tengok dah. Hanya kombinasi hitam kelabu dan silver je..


Tadaaa...Sampai2 runah tak menyabo menerai karpet ni. Corak ni yang saya pilih..ok dak? Hihi. Size kali ni 7x10 kecik lagi dari karpet lama dulu. Karpet lama dulu besar sangat sampai ke sofa plak tutupnya..

Harganya rm430 je. Konon promosi katanya dari rm800 lebih. Saya taknak bulu shaggy dah. Cukuplah 2 tahun dah merasa. Kali ni karpet turki takda bulu..guna penyapu pun boleh. Design dia ala2 3D skit. Yang motif tu timbul skit...

Lepas tu nampak karpet rose ni pun berkenan la plak. Harga rm90..dia bagi rm75..saya kecek rm50 ..terus dia bagi. Sebab saya amik karpet beso tadi tu dengan satu karpet minky rm50 je utk rumah mak. Total beli karpet ritu rm550 sahaja dapat free sejadah..hihi

Masa saya gi SSF saya tengok dia jual rm169 fuh. Nasib baik saya dah beli kat Nilai rm50...

Saje je test pasang sebab nak tengok kan..lepas tu cepat2 gulung balik kang tak sempat raya kang dah comot. Nanti seminggu sebelum nak raya before balik kajang nanti kena siap2 kemas semua ni. Banyaknya nak kemas ni uwaaa..balang kuih nak cuci..etc








6 comments:

✿ Atin ✿ said...

salam kak.. carpet tu brapa rm? yg first tu

Hayatie Hashim said...

Yang besar tu ke rm430..

Iela Fazielah said...

kak...cantik sgt karpet tu.... nnt nak gi nilai gak tgk karpet lain....

norlina jusoh said...

cantiknya umaha akak.. xpuas tengok.. suka tgk akak deko2.. nnt jgn lupe upload deko2 raya lagi k.

cik hani said...

cantek carpet ala2 3D tu.berkenang sungguh

Hayatie Hashim said...

Iela fazilah: kat nilai byk pilihan sampai rambang!..hihi

Norlina: insyallah..mmg meroyan je nak share deko2 tak seberapa ni..

Cik hani: moh beli2..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea