Thursday, July 23, 2015

Deko Raya 2015 Ruang Tamu tengah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:50 AM
 
Ingat tak ruang ni yg saya buh wing chair ni. Masa baru beli tu letak je hiasan2 yang dah ada kat situ. Nanti pelan2 baru cari deko2 yg sesuai dan berkenan..


 
Sempena nak raya ni. Baru la dapat buat perubahan skit kat ruang ni. Deko bajet ni hihi... sticker ala cermin tu saya beli dekat SSF je..bila dah pasang nampak kecik plak..pastu dah tampal takleh bukak dah kompen cabut cat. Tengah dalam projek penambahbaikan frame tu.. 

Sebenarnya saya mengimpikan chewah..sebuah cermin besar tapi masih  belum kesampaian lagi..takpa slow2 la. 

Carpet pun saya beli yang matching skit dengan ruang ni..carpet lama tu kecik sangat, kapet atas tu  bawak turun sementara..lagipun kaler  putih tak naik plak warnanya


Meja sisi ni patutnya plan nak letak kat sebelah sofa ruang tamu depan. Saje try buh kat ruang ni nampak macam ok je kan. Meja console yang berkenan masih tak jumpa lagi...

Last2 jumpa juga bunga berkenan. Saya ni payah skit nak pilih bunga sebab saya tak suka sangat bunga2 ni..huhu. 
 So overall boleh la kan......huhu

Update: harga sticker cermin tu saya beli rm19.90 satu. Cermin tu bukan cermin betul pun...mcm chrome gitu kalau tengok pun tak jelas. Saya beli dekat ssf...

Yang bunga tu saya beli dekat air hitam masa bulan puasa tuhati. RM150 sepasu tu.. mcm ala2 pelamin org kawin tu. Tapi manik tu takda..sy beli kat kedai tu dan suruh dia tambahkan..manik semeter rm10, batu diamond besar2 tu rm2 sebiji..so tambah rm18 ringgit utk manik2 tu...

Next entri saya share deko2 raya 2015 di ruang yang lain pula ye..


9 comments:

Iela Fazielah said...

cantik la kak..... cuba akak citer harga pulak kalau akak bl brg2 deco..leh la saya plan jugak nak bl..contoh wallsticker cermin tu n harga bunga tu....plezzzz

Hayatie Hashim said...

Iela..worait next entri akak update harga skali..bukan apa kdg2 segan..kiki..sticker akak beli ssf rm19.90 satu...yg bunga tu..rm150 sepasu lepas tawar2... hihi *jap akak update entri juga 😉

Hernee Nazir said...

kagum gile saya tengok deko2 rumah awak..serius memang cantik..

cik hani said...

cantek...suka sangat dengan wing chair

Hayatie Hashim said...

Hernee nazir: biasa je deko ..sy beli kat kedai2 biasa je...ada yg bajet.. hihi

Hayatie Hashim said...

Tq hani... ;)

Kita sebagai Insan said...

Kagumnye saye ..ibu dengan beranak 3 ad masa nak deko2 cantik2 camni semua....

Kita sebagai Insan said...

Kagumnye saye ..ibu dengan beranak 3 ad masa nak deko2 cantik2 camni semua....

Hayatie Hashim said...

Kita sebagai.insan; biasa je ni..adakala bersepah jua..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea