Monday, July 27, 2015

Deko Raya 2015 Ruang Makan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:36 AM
Lately ni saya memang betul jarang2 update cerita2 deko lagi. Dah syiok asyik share dekat group deko sampai jadi naik malas nak share kat blog..huhu. Share kat group deko FB laju..upload berbelas pic pun kejap je. Kalau kat blog bercinta nak tunggu ha habis upload satu pic. 

Kalini saya share ruang makan rumah pula. Start dari fasa merubah ruang makan ini, sedikit2 baru dapat menyudahkan aksesori finishing yang dikehendaki..

Bermula tiada indoor sliding door. Skarang dah buat sliding door saing dengan KC sekali awal tahun hari tu..

Lepas tu, nak pasang sheer curtain lah. Tak habis lagi nak deko, saya gi tampal plak wallpaper sticker kat dinding kosong tu. Dengan atas sliding door tu.


Semua aksesori bajet je. Langsir jarang tu pun langsir paling murah kat IKEA nun rm14.90 per pair..hihu
Langsir mula2 ikat tepi kiri kanan tapi susah giler  nak lalu. Last2 ponjot tengah2 pakai ring ni. Stail gini lebih praktikal walau saya lebih suka stail kat tepi tu..huhu


Pastu saya gatal dok menampal wallpaper sticker kaison. Murah je rm19.90 tp sebab sy beli online je dia amik upah jadi kos rm25 per roll. Still murahlah kan.

Ni close up coraknya. Nampak macam wp ori dari jauh walaupun jenis sticker je. Sengaja saya tampal sebab taknak kasi indoor sliding tu nampak lain dengan dinding tu..


*sekian entri 3 hari 3 malam punya  bertangguh nak upload..hihi!










11 comments:

Juls Julie80 said...

Assalam kak..selamat ari raya... hihi.. sentiasa cantik rumah akak... saya lak lom start mendeko lg nih..dah xde mood..rumah sepatutnya siap reno & blh duduk kejap2 sblm posa..dah nak abis raya ni x siap2 lg..

grrrrrrrrrrrrr

intandayani said...

Sukanya benda alah kt langsir tu..ape ke nama dia

Adila Khairy said...

assalam kak. macam mana kalau saya nak beli wallpaper sticker tu ye? boleh advise? tgh mencari wp murah. sbb cat dkt dinding selalu kena makan dgn chemical pd dinding tu. jadi putih putih. adohai..

cik hani said...

comelnya ruang makan sis..suka..suka.

Hayatie Hashim said...

Juls julie: selamat hari dear.. laa ye ke, gitu waktu menunggu tu mcm2 rasa..kdg macam menunggu buah tak jatuh je..takpalab..semoga dipermudahkan urusan yer..

Hayatie Hashim said...

Yg tempat ikat langsir tu ek? Tahh akak pun tak tau..panggil ikat sanggul je.. pasal konsepnya mcm tu kan..kikiki

Hayatie Hashim said...

Adila khairy: akak beli dalam group.FB wallpaper kaison manjung ..klu awk dekat dgn kaison beli sendiri je..

Hayatie Hashim said...

Terima kasih cik hani ;)

♥ Ammara Bay ♥ said...

Salam, cantik deko rumah akak. Nak tanya kat dining area tu akak letak kipas x? Atau pakai aircond? :)

Hayatie Hashim said...

Ammara bay: kipas dear..yg lampu mcm chandelier tu la kipas..2 in 1..hihi tp tak berapa laju la..sesuai la utk meja makan..laju2 sejuk makanan.. ;).. takda aircond..aircond yg kat ruang tamu tu pun klu on terasa sejuk sampai ruang makan ni sbb 2.5hp..so kuat le angin..

♥ Ammara Bay ♥ said...

Ooo i see. patutlah nampak chandelier tu bentuk ala-ala kipas hehehe. btw, thanks ya kak :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea