Friday, July 31, 2015

Deko bajet ruang tamu tengah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:27 AM
Ni gara2 belum jumpa cermin idaman untuk dinding ini so saya deko2 bajet je lah dulu daripada terbiar kosong lagi.  Haritu kan saya ada beli sticker SSF ni konon plan nak bubuh berderet lah macam ini.

Sekali dah pasang rasa macam alahai cinonet je tak padan dgn luas dinding tu. Rasa macam nak cabut tapi terlambat sebab sticker dia agak kuat juga. Confirm tercabut skali dengan cat2 kalau kita tarik nanti..

Takkan nak kena beli cermin besar plak lagi. Mana kan sempat (masa tu dah nak raya) Lagipun saya tak suka rushing2 part nak memilih hiasan.

Option yang ada, hanyalah penambahbaikan sahaja, bukan nak beli baru atau tukar deko lain.

Idea yang terfikir adalah nak bubuh frame kosong begini. Lepas tu dok survey2 frame pulak..hoi bukan murah2 nak beli frame paling simple pun dikedai2 frame. Nak nak yg sebesor tu. Last2 saya survey IKEA. Frame plastik size 50cm×70cm ini memang perfect fit. Paling murah rm19.90 je satu. 

Balik rumah terus saya try2 dulu. Masa test2 terpikir plak nak spray kaler silver plak..huhu. Dah dilema lagi disitu. Last saya fikir biarlah hitam. Sebab nampak hitam lebih terserlah je chewahh!..

Takpa kalau lama2 dah boring hitam kita spray kaler lain..hihi..


Ini lah hasilnya..baru nampak seimbang skit sticker tu. Apesal saya tak beli cermin ikea yg lebih kurang gini tapi besar skit..saje malas nak bazir dulu. 




Kalau ada yg ingat dulu..ruang depan tangga ni lah ruang makan dulu. Sejak dah extend dapur..ruang makan dah pindah ke ruang dapur lama..


Ruang tangga..takda apa nak bubuh lagi. Tu je satu frame kaligrafi yg saya beli dulu..















7 comments:

Chekgu Azrine said...

Lawanya rumah..sangat...suka tema kelabu tu..

fareha ederis said...

Salam sis nk tya beli kaligrafi tu di mna ye??cntik sgt bekenan tgk.harga brape ye??

norlina jusoh said...

rumah sis besar dabak.. suka sgt tgk. simpan angan2 nak ada rumah yang camgini gak. ewahhh.. berangan.

Ain Rahman said...

cantik tema.. nampak sejuk mata memandang

DewI haTi said...

kak..meja kat tgh tu akak beli kat mana?berape ye?

Hayatie Hashim said...

Dewi hati: akak beli kat kedai perabot dibatu pahat rm350

Hayatie Hashim said...

Fareha:sy beli dilukisan kaligrafi murah.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea