Monday, April 6, 2015

Dekorasi: Wing Chair di Ruang Tengah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:43 PM
Hai uolls, tora datang lagi! Eh? Hahaha...hantam sajalah muqadimahnya...kih kih!..Ingat tak haritu saya ada post pasal nak letak wing chair yang mana kat ruang tengah rumah saya.. ;) 


Ruang tengah ni ruang selepas ruang tamu tu. Kalau turun tangga nampak dah..dulu jadi tempat makan! Saya tak tahu nak letak apa..tu yang saya bercadang nak letak 2 biji wing chair kat situ. Dilema nak beli hitam atau yang bercorak. 

Kalau plain hitam tu dah sama plak dengan set sofa ruang tamu. Last2 saya pilih wing chair yang bercorak tu. Dia dari fabrik so kena alert skit lah dengan budak2 ni suka makan2 merata rumah..huhu. 

Jom layan deko kura kura...kih kih!
Ada kerusi dah. Boleh tambah tempat duduk. Bukan apa kalau time sanak sedara datang penuh semua..sampai kena duduk bawah plak..tak syiok la kan..

Lagipun memang  wing chair yang sesuai kat sini..atau sofa cleopatra tu ke..tah berkenan yg gini senang boleh alih2 kemana2 sebab seketul2 je..

Takda lagi couple2 hiasan disitu..bunga pun rembat ruang tamu punya untuk tujuan pengambaran kih kih kalau tak lagi nampak togel. Misi seterusnya nak cari meja console, table/floor lamp, frame cermin dan lain2...waaaa, siaplah encik boss dengan fulus mania yer..hik hik! Akak tukang deko, encik boss bank beso.. ;D




11 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

cantiknye wing chair tu. kite teringin nak beli tp boleh thn mahal jugak harga dia eh. sebjik pun dah rm800++. huk huk. btw sila singgah ke blog sy ye.

rinahamid.blogspot.com

All About AnaYna said...

Alaa comeynye wing chair tu..nampak elegan je..sesuai dgn konsep umah..suka2.

Hayatie Hashim said...

Norhazrina: tu le pasal..kat ssf pun range 1000-1500 juga..

Hayatie Hashim said...

Anayna: tq dear :)

Afne said...

Wahhh dh menambah wing chair idaman. Cantik :)

Afne said...

Wahhh dh menambah wing chair idaman. Cantik :)

Emmy said...

Cuba cari meja bulat kecik letak.tgh2 wing chair tu.... atau ottoman yang multipurpose tu...yg ada storage dalam dia...cecece....cdagn je ni yatie...xtau la yatie bekenan ke idok ;)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Juls Julie80 said...

Cantiknyerrr..bestnyer lahaiii kusi akak tuu....saya x leh nak beli wing chair bagai..kene pindah umah kecik lg 2-3 bulan..huhuu

Juls Julie80 said...

Cantiknyerrr..bestnyer lahaiii kusi akak tuu....saya x leh nak beli wing chair bagai..kene pindah umah kecik lg 2-3 bulan..huhuu

ieza ashaari said...

Cantiknya lahai. Untung rumah besar duit besar ni. Hihi.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea