Tuesday, March 17, 2015

Idea Deko: Dekorasi Ruang Tengah rumah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:54 AM
Lama tak tunjuk ruang tamu rumah. Bukan apa takda pembaharuan pun yang dibuat. Dah hampir 2 tahun sudah saya duduk rumah dari Ramadhan tahun 2013..
Ruang tamu masih rupanya sama. Langsir pum masih yang sama..hihi. Sibuk fokus pada renovasi fasa kedua...

Cuma ruang makan dulunya dah berpindah ke bahagian dapur lama yang telah dijadi kan ruang makan yang  baru. Jadi ruang tengah ini dah kosong. Saya suka lapang2 sebab senang anak2 dan sepupu2 nak main kalau singgah time cuti.

Takda dekorasi kecuali aircond je di dinding. Sejak dua menjak ni dah terfikir nak letak wing chair / arm chair kat sebelah dinding tu. Boleh buat duduk2 lagi. 

Dah survey wing chair. Dilema antara dua jenis ni. Tapi hati lebih ke kerusi yang bercorak tu. Yang hitam nampak plain pula. Dah le set sofa depan tv pun plain. Sebab lain nak bercorak, next time ingat nak tukar langsir plain sahaja. So takdalah dull suasana rumah. 

Lepas tu dipasangkan frame cermin berlampu kat belakang kerusi. Meja console kecil kat tengah2 pun kena cari tu..amboi berangan je lebih ni.. kita tunggu hasilnya nanti..hahaha!


Pandangan jauh dari ruang tamu utama. See takda perubahan except karpet bulu tebal dah gulung. Tak larat nak kemas selalu..asyik tumpah makanan lah macam2 benda masuk celah karpet tu..
Rasa cukup lah merasa pakai karpet shaggy tu 2 tahun ni, nak merasa punya pasalkan..hehe! Next time nak cari karpet low pile sahaja. 

Balik cuti ni ingat nak terjah SSF, Homepro & Index Living kat IOI city, IKEA, dan Nilai3. Amboi nafsu banyaknya tempat nak terjah..sempat ke..hehe!



3 comments:

Sue said...

suka tgk kabinet tv tu. dulu da pnh tanya..hihi tp kali ni sbb nampak lagi so saje nk komen juga. nak juga beli kabinet camtu, tp pikir2 balik haha tak jadik la.. takut pecah cerminnya. anak2 main bola dlm rumah..berdentam dentum bola kena dinding n pintu. alahaiiii... tak dpt nk deco2 sgt

Hayatie Hashim said...

Sue: ahah mmg bahaya kalau anak2 suke main bola..diorg pun kuat nak main bola la apa..awal2 dah jerit main kat luar ...kan porch dah besar..kih kih

Hayatie Hashim said...

Sue: ahah mmg bahaya kalau anak2 suke main bola..diorg pun kuat nak main bola la apa..awal2 dah jerit main kat luar ...kan porch dah besar..kih kih

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea