Monday, March 23, 2015

Dry Kitchen: Kosong Vs Ada Barang?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:46 AM
Ini yang saya tak suka kalau nak mendeko (geli gelaman lak guna ayat deko bajet eric leong sangattt! Hehe). Bila saya dah susun barang, mulalah rasa macam-macam, semak la, sarat la. Bila tak letak barang, mulalah rasa kosong la..huhu


Sebelum ni memang takda apa2 barang atas kabinet dapur kering. Saya letak barang2 plastik yang saya beli kat Index living dan Homepro tuhari

Kat sudut sebelah air ni saya letakkan bahan-bahan untuk buat air macam kopi, milo, gula, instant drink siap bakul sampah kecil lagi untuk buat paket2 dia. 

Sebenarnya sebelum ni saya letak semuanya kat dalam kabinet. Tapi setiap kali nak buat air semua kena keluarkan satu2 kat luar..lepas tu kena masukkan semula. 

 Lagi satu kesian pula anak2 dengan encik suami leceh nak buat air kena keluar masuk. Kadang2 diorang balik lupa je kat mana gula milo..huhu

Dulang dedaun putih IKEA tu sebenarnya saya buat letak buah2..tapi buah2hannya dah habis so letal buahan pelesu dulu...kih kih

Tak tahu nak hias apa sebenarnya. Nak letak bunga tak reti pilih plus tak berapa nak minat bunga pun. Tunggu lah berapa lama susunan gini akan bertahan..hehe!

4 comments:

Badariah Umar said...

Assalamualaikum

cik hani said...

kemasss gitu..

saya bahan untuk buat air pun saya letak kat luar..senang nak amik

Hayatie Hashim said...

Wslm badariah ;)

Hayatie Hashim said...

Tu la..senang nak amik..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea