Sunday, February 15, 2015

Renovasi: Indoor sliding door

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:10 AM
Sekarang tengah progres pasang KC. Projek KC ni sekali dengan Indoor sliding door dan tiang deko untuk tangga dapur. Tukang2 yang pasang KC ni datang dalam 4 orang. Dua orang siapkan KC..2 orang lagi buat sliding door ni.



Ini ruang dapur lama saya yang telah saya jadikan ruang makan. Ruang dapur baru saya adalah di bahagian belakang yang baru diextend which is lagi kecik dari ruang ini. Sanggup dapur kecik je asal ruang lain besar..kih kih! 

Ruang antara lantai kayu dan tiles dapur tu yang saya berangan nak pasang indoor sliding door

Setelah siap dipasang. Abaikan meja yang penuh dengan barang2 itu..huhu. dan2 tu juga nak update kih kih...Segala barang dapur semua kena letak situ dulu untuk kerja2 pasang kabinet.
Ada 3 panel pintu. Yang kiri sekali dah fix. Tinggal 2 panel yang boleh slide. Saya pilih jenis frame keliling sahaja. Taknak ada frame kecil2 lagi kat dalam dia. Taknak nampak sarat. Sliding door ni roller track dia diatas bukan kat lantai. 

Bila taknak tutup pintu ni  time nak kenduri ke(tutup time nak pasang aircond je etc) boleh tolak terus ke tepi.



(Pic kat ikea) 
Lepas dah siap semuanya..saya nak pasang langsir putih nipis je kat pintu tu...hehe.



16 comments:

cik hani said...

Canteknya sis..
Suka kalau sliding door tracknya kat atas. Senang.
Takde nak lubang kat lantai.
Pasir pun takde nak masuk lubang

SUHAILAH RAMLI said...

sukenya kalau dapat mcm nie...cantik sangat

Irma Putri said...

canteknye kak...bagi la view besau sikit.. heheehe nnti update bila full kc siap yeee.

Zuraida Rahim said...

Cantiknya..

eima fatima said...

Subhanallah cantiknya rumah. Moga satu hari saya dapat deko rumah saya macam. Suka sangat idea ni :)

AEISYA said...

Assalamualaikum sis..berapa kos pintu tu ye?

Hijabi Doll said...

cantik sungguh. putih semua. hehehe. boleh share kontek org buat KC?

http://rinahamid.blogspot.com/

yani mohammad said...

Cantikkkk. Dan praktikal. Hehe. boleh tau tak berapa kos sliding door mcm ni? Tq

Hayatie Hashim said...

Yani: tak pasti..sbb harga lump sum terus dgn KC ..nnt sy tanyakan

Dizking said...

Salam Kak.. cantik rumah.. saya pun nak buat kitchen, plaster ceiling dan wiring. Boleh tak kak bagi contact? Email saya dizking@gmail.com. Terima kasih. - Khairul

Liyana Atiqah said...

Boleh sy share no contact yang buat sliding door nie..teringin nak buat juga...

SMK Gemereh said...

Boleh tak nk tau..material sliding door guna apa ye? Aluminium ke?

mazidah Murni said...

salam puan ..blh tanya tak berapa kos sliding door ni?terima kasih

Shameel said...

Salam, boleh tau contact sliding door? Tq

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

mcm umah sewa saya tu..masuk2 trus nmpak dapur dulu..kalau umah sendiri memang nak ubah gak..tapi umah sewa..

Unknown said...

Boleh saya tahu, puan buat dimana kc dan sliding door tu?

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea