Friday, November 28, 2014

Shopping: Bonuslink 5X Point @Parkson

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:00 PM
Woot2..kemainnnnn! Semalam saya terjah ke Parkson Square One Batu Pahat sebab ada 5X Bonuslink Point kat situ. Sejak duduk BP je saya rajin ke Parkson sebab dekat. Kalau dekat Kajang kena pergi Metro Point kat Pekan Kajang nun maleh betul sebab sesak.

Selain dari nak collect point, saya juga nak redeem point Bonuslink yang ada dengan voucher Parkson. Sejak jadi pengisi minyak tegar kat Shell, baru lah banyak skit point terkumpul. Dah 3 kali tukar point dengan voucher parkson. Dah RM150 juga lah jumlahnya..

Dari tak tahu nak beli apa..nahhh! Of course, barang untuk baby lagi. Kali ni dah cukup kot. Dah beli sekali set Drypers Newborn tu untuk dibawa ke hospital siap2. Peluche tu maknya tak menahannnn comei sangat..wat gantung2 depan baby. Beli satu je la rege kemain, huhu!

Mula2 nak beli set tilam baby tapi fikir2 baik saya beli foldable mattress ni je. Kebetulan coraknya memang ceria macam tilam baby gak. Lagi satu saiz dia single. Kalau nak buat alas baby lipat dua je. Kalau maknya nak buat baring2 sekali masa menyusu pun luas skit..hehe!

Motif lain juga adalah nak cari beg letak baju baby. Beg Sembonia saya dulu yang jadi beg baby tu dah lusuh plak. Saya memang taknak beli beg diapers biasa berkartun2 tu..sebab konon la nak stylo sekali sumbat semua purse mak dan barang anak2 sekali..hehe! Kalau beg baby nak kena bawa beg tangan mak yang lain plak. Kalau beg stail gini, mak boleh pakai sling simple je kot untuk letak wallet dengan Handphone etc.

Mula dah berangan nak sambar Storksak Bobby warna Magenta ni. Kecur.. Set diaper beg siap ada thermal beg untuk botol, changin mat..rege dia RM 500 lebih tapi kena order direct la..dah order kat satu Online shop ni tak sonyap jo..huhu! Saya pun malas nak follow up. Bila fikir balik alahh beli je la beg biasa kat sini convert buat beg baby. Lagipun thermal beg tu bukan saya guna pun. So takda rezeki beli Storksak..


Jalan2 kat Parkson semalam terberkenan dengan yang ini. Brand biasa je Giorsardi. Dari Rm200 lebih ada 60% dapat la RM154. Ada dua pattern. Yang kanan tu  lebar tapi kurus. Tapi boring plak dengan stail tali dan lubang2 kecik tu. Macam eco beg je. Yang kiri tu kecik skit tapi lebar tapaknya. Dan pattern dia lebih stylo skit la.

Last2 saya pilih ni. Stail beg2 gini selalu ada beg kecil zippered kat dalam untuk letak valuable items kot. Sekali dengan removable sling straps.

Ok gasak..malas nak pikir. Kira boleh lah ni. Baju2 baby pun bukan besar2 nau kan. 

Setakat nak sumbat baju, blanket, diaper 2-3 keping, boleh sangat nih...hehe! Tinggal nak packing baju2 baby siap dalam ni untuk dibawa kehospital nanti. Dah packing leh standby tinggal angkut je in case kalau nak ulang alik ke Kajang nanti. 


Beli jugak sandal. Sebab semua kasut saya jenis flats bertutup kang nak pakai kat spital leceh plak. Nak pakai selipar tak main plak tu..kah kah! Ada hati nak stylo bling bling jugak. Nak padan dengan kasut flat saya sebelah tu, hover dengan bling2nya, hehe!  . Sandal gini senang nak sarung dengan stokin lepas balik hospital nanti.... :D Adeh macam2 la..nak lawan che Ta bersalin stylo kot..hihi.

Ok setel semua persiapan kot. Tinggal set berpantang je, minyak2, pilis, param...(macam la strict berpilis  berparam cik yati ni..ok kali ni nak buat betul2..) 

#Reaching36Weeks


5 comments:

Zuraida Rahim said...

Wah dah cukup semua persediaan nampaknya..

Hayatie Hashim said...

Zuraida: cukup setakat ini dahulu..hehe..*to be continue...erkk pas bersalin kot. hihi

Mrs Najib said...

berbaloi-baloi membeli sambil berjimat sis..kadang saya tgh beratur org depan xde kad bonuslink sy hulurkan dpt point free..huhu

Hayatie Hashim said...

Mrs. Najib..kannnn...bijak2..hihi !

adianiez AIDA said...

aida da lama x shopping kat parkson.
depan umah je pun...
bonuslink cucuk kat mesin petrol shell aje now :)
last time, byk dah redeem brg dgn points bonuslink...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea