Sunday, November 9, 2014

Nak beli Storage Box IKEA

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:30 PM
 Lama dah tak terjah ke IKEA ni..hehe. Balik Kajang next week memang akan terjah juga ke sana. Sementara tu saya buat list barang apa nak beli. Tapi mostly kali ni lebih tertumpu kepada persiapan barang-barang baby je sebab sekarang pun 33 minggu takut juga kot terbersalin awal walaupun EDD hujung bulan December.

Saya memang nak beli storage box yang comel2 ni semua untuk letak barang2 untuk baby nanti. Sebab nanti berpantang duduk bilik bawah so takda tempat untuk simpan segala baju2 dan barang2 untuk baby. Biasanya kalau dalam berpantang tu segala keperluan barang untuk baby nak letak dekat2 dengan katil kita duduk kan..

Saya tak bercadang pun nak beli wardrobe khas untuk baby lagi buat masa ni. Rasanya cukup kot guna storage box je. Sebenarnya ada motif 2 in 1 juga. Kot la nanti dah tak guna lagi, storage2 box ni boleh guna untuk keperluan dua orang abang2 tu pula. hihi

Kat rumah saya memang takda storage box yang fancy2 gini. Antara storage box yang saya dah aim nak sambar....


Pysslingar warna pink ni..Nak sambar dua unit terus... :D



Yang ini pun. Walaupun tak rancang lagi apa benda yang nak diletak..boleh? Boleh letak barut baby, wet tissue ke, mitten & booties ke..apa2 je la..



Yang  jenis leper2 begini saya nak buat letak baju2 baby je. Hish tak sabarnya  nak gi beli ni. Saje nak borong storage box yang colorful ni sebab nak bagi mood ceria skit la nanti waktu berpantang..huhu 



Last sekali nak beli baby cot juga. Sebelum2 ni memang tak pernah ada baby cot. Sebab tu masa tu takda rumah sendiri. Masa Azri pinjam je akak ipar punya. Masa izzet lak tak guna langsung berkepit je atas tilam. Rasa nak kena beli baby cot ni sebabnya boleh bukak sisi dan attach dengan katil. Kalau ada sesiapa yg dah penah guna baby cot jenis ni, boleh la share review dengan saya yer.



2 comments:

nurin khairi said...

salam akak..kebetulan saya memang ada plan nak post pasal baby cot yang boleh cabut2 palang dia. so ada alasan jugak la nak up post harini.. takde la review byk sgt sbb baru guna sebulan (dah beli 2 tahun, tapi baru guna) tapi boleh la baca :)

blog akak best. hehe

http://nurinkhairi.blogspot.com/2014/11/akhirnya-guna-jugak-baby-cot.html

Hayatie Hashim said...

nurin: wslm dear..akak dah tengok..memang mcm tu lah yg akak nak buat.. thanks for sharing year... ♡♡ ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea