Sunday, November 16, 2014

Cloth Pad: Versi lama & Baru

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:53 PM
Adeh, kata tak larat-tak larat tapi buat juha..heheh! Tak tahan betul bila dah start menjahit.
Bila dah buat satu, kain2 dan mesin tu bagai tu bagai memanggil2 untuk dijahit..kikikih!


Tak habis lagi pasal pembaharuan. Sebenarnya dari awal tahun saya dah buat stail jahitan yang baru ni tapi lepas tu terbehenti jap sebab dah preggy dengan sibuk renovasi rumah lagi. Terus tutup mesin jap. Ni dah stabil balik keadaan baru lah nak hadap mesin jahit. 

Stail baru cloth pad saya ni, dah takda nampak lagi pad tu kat atas (stail top stitching). Semuanya saya dah buh hidden kat dalam. Supaya nampak lebis kemas skit. Kesemua jenis LaLiLo  cloth pad pun dah buat gini. Oops saya pun cuma ada 3 jenis je versi cloth pad; Cloth Pantyliner, Cloth Menstrual pad Regular dan Heavy Flow..yg dua ni berbeza sedikit size dan ketebalan.

So mana lebih nampak ok, versi lama ke versi baru? ;)Till then, nak sambung kemeroyanan menjahit plak :D

2 comments:

anajingga said...

salam ukhwah, seronoknya bila pandai menjahit ni, macam2 kreativiti boleh dilakukan..:) following di G+

Hayatie Hashim said...

anajingga: ni la hobi fulltime housewife..btw..thanks for coming ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea