Wednesday, October 1, 2014

Kenapa ruang rumah saya kurang hiasan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:43 PM
Ni lah sebab-sebabnya saya kurang meletakkan apa2 unsur hiasan yang boleh bergerak macam pasu, bunga etc. Kat rumah ni ada dua orang budak lelaki yang sedang membesar. Sorang tu baru 3 tahun..yang lagi sorang tu nak masuk 6 tahun. Masing punyai perangai yang sama..

Pantang tengok hiasan dalam kabinet atas meja semuanya nak diusik, diambil dan dialih. tu belum masuk kalau pecah patah dan sebagainyanya. Contoh macam hiasan dalam almari tv ni. Pintu kaca tu memang jenis tak berkunci. Sebab tu dua shelf yg bawah tu saya kosongkan je. Tengok tu kejenya asyik bukak tutup tengok cermin kat dalam tu. cap jari toksah cerita..hahah!

Hiasan yang ada kat atas tu pun tak leh duduk lama pun. Kang kejap si abangnya pula tukang alihkan bawak turun la nak main2 la etc. Tu pun saya letak hiasan simple2 je la..kalau rosak pun tak ralat sangat.

Yang last skali, sebab tak berapa pandai menghiaskan pun ye juga..hehe. Saya cukup tak suka bila dah beli..pastu bila dah letak macam tak kena atau atau tak berkenan. So langkah selamat biar je la dulu slow2 sampai juga yg tertangkap dihati..sbb kalau gitu selalunya menjadi..hehe!

2 comments:

Duniaku Duniamu jua said...

sama la...anak saya baru cukup umur 7 thn n adiknya 4 tahun. masuk rumah baru...dah stahun lebih...tp masih kosong,,,pkai sofa lama jer dulu..tp sampai skrg sofa tu asyik kena cucuk..berlubang sakan...haha..wallpaper buatan diorang didinding usah citer r...mcm2 corak.

Hayatie Hashim said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea