Tuesday, October 21, 2014

Deko simple: Hiasan di Divider Ruang Tamu

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:53 PM
Ingat tak pic ni dalam entri ruang tamu saya tahun lepas. Dekat pintu masuk ke ruang tamu memang saya ada letakkan sebiji divider kabinet. Saya ni memang slow la nak menghias apa2 atas lemari ke meja. sebab tu atas perabot banyak kosong je. 




Gini la kosong, tak terfikir dan tak jumpa hiasan berkenan  nak letak atas ni. Sudahnya jadi tempat letak kunci bersepah je atas. Ni kira kemas la sebab nak snap pic..hehehe kalau tak atas ni jadi tempat letak segala surat bil macam port sementara..hahah!



Haritu jalan2 kat Living Cabin nampak frame dan jam putih ni. Saya beli je tak plan pun nak letak mana. Sebab nampak comel je bila jam dan frame ni digandingkan bersama hahah!



Tu yang terfikir nak letak  gambar famili dengan jam ni sekali. Frame ni RM12.90 untuk size gambar 5R. Jam pulak RM22.90. Ok la kan jadi hiasa buat sementara..kikiki!


Kalau masuk2 rumah dari pintu terus tengok gambar famili ni Baru le rasa sejuk mata memandang gambar keluargaku..hihi!

Yang para2 bawah tu tak tahu lah hiasan apa nak taruk lagi. Belum jumpa lagi. Ingat macam nak letak pokok hidup ke tah la..tapi off betul bila budak2 ni suka ambik dan alih2. Yang jam dan frame ni pun kemain jaki memasing nak pegang. Si abang asyik le nak pindah frame tu ke lemari tv la etc..

5 comments:

juls julie said...

letak bunga kaktus pun ok sis..kompem anak2 x nak pegang...ekeke..

cik hani said...

Comel....simple tapi cantek...

Hayatie said...

juls julie: betul gak tu..duri2 kompem geli..kiki

cik hani: janji ada la hiasan skit..klu tak penuh dgn surat n kunci bersepah..huhu

adianiez AIDA said...

kalau umah aida letak para gini, confirm ijat panjang hi hi hi...
anyway, memang sesuai hiasan simple sementara tu :-)

Hayatie Hashim said...

aida: memang dah selamat pun kena panjat dengan budak2 ni. Tang yang kat berkerawang tu..diorg ingat mcm kat taman permainan tu gaknya..siapla ibu dia jadi tarzan..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea