Sunday, September 21, 2014

Blind dapur

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:58 AM
Dapur saya yang baru extend ni banyak tingkap, huhu! Ada 3 tingkap x 3panel setiap satu. Memang taknak pasang langsir untuk dapur. Blind sama macam masa dapur lama gak, saya beli blind IKEA saje sebab yang paling murah. 

Blind Liselot harganya ikut size, kalau untuk 3 panel tingkap saya amik yang paling besar ni. Memang dah siap2 ukur dulu. kang takut terkecil plak.

Kali ni blind ni ada sedikit pembaharuan. Dah tak guna tali tarik dari tepi macam yang lama.    Yang versi baru ni dia just tarik dan turun dekat klip tengah tu. dia ada auto stopper sendiru..arghh tak faham lah nak explain..hehe!

Ni lah rupanya dapur kecil saya. Masih belum ada kabinet lagi. Semua barang letak kat atas almari berpara je. Sink pun masih guna sinki sementara je. Ada tangga kecik kat tengah2 ni untu pergi ke tingkat atas dapur. Ada satu bilik kecik dan balkoni kat atas dapur ni. 


Pic tingkat atas dapur. Kat tingkat atas dapur dan dlm bilik sekali saya gunakan blind. Atas ni pun ada banyak tingkap. Jadi total blind yang saya guna adalah 6 keping. Kalau beli blind kat kedai langsir kat sini untuk 3 panel tingkap je dah RM4OO++ sekeping. Kalau 6 tingkap dsh brapa huhu. 

Takda apa2 barang lagi pun atas ni Kosong je. Nak turun naik tangga pun pun malas sebab belum ada staircase railing lagi. Konon gigih lah nak turun naik sidai baju kat atas ni..tapi dah mak buyong ni, takut plak nak turun naik tangga, hoho. Bilik extra pun kecik je.


4 comments:

Irma Putri said...

wah banyaknye tingkap kak..mmg dh lama usha corak paisley ni..cantik sgt

Hayatie Hashim said...

irma putri: senang nak match..murah2 pun murah..tp cons nya tak byk choice corak nya..huhu

ieza ashaari said...

Cntiklah plak. Mcm nk beli, tp ikea tu ramai sgt umatnya. Hoho.

Hayatie Hashim said...

ieza: mmg ramai le umat esp time weekend..klu cuti sekolah lagi ler ramai.. kita pi time weekdays masa tu..alkmaklum housewife le katakan..hehe

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea