Monday, August 11, 2014

Jamuan Raya 2014

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:34 AM
Alhamdulillah tahun ni ada rezeki untuk buat jamuan raya kecil2 sekali lagi. Macam biasa, jamuan ad hoc yg dirancang lebih kurang 4 hari je sebelum majlis yang berlangsung sabtu lepas. Kali ni terbuat awal plak..syawal ke 13, tahun lepas kami buat dipenghujung2 syawal dah...

Kali ni jamuan start petang lepas asar sampai ke malam. Sebab dah buat bumbung sampai depan takyah nak pasang khemah lagi macam tahun lepas. Cuma harap2 hari tu dah hujan lebat je lah..sbb kalau hujan lebat mmg tempias la. Nasib baik hujan gerimis je sekejap lepas zohor.

Pic sekitar majlis tak dan nak snap sebab kalini tak panggil catering, makanan semuanya kami order skit2 kat perseorangan dan juga ada yang kami masak sendiri macam satey, nasi impit, rendang, kuah kacang..tu yang saya sibuk kena menguruskan sendiri. Kalau pakai catering macam tahun lepas, semua dia siapkan..termasuk lah servis kemas meja etc jadi tuan rumah sempat ler posing..haha

pic majlis raya tahun lepas..beza dah..dulu belum ada tembok batu keliling lagi. bumbung pun takdak..tu yg pasang khemah, 2 biji dlm, 1 kat luar. Tahun ni save duit khemah..hehe!

2 comments:

Aty_Fared said...

besh nyer lahai dalam luar luas... :)

Irma Putri said...

cantiknye la tempok & grill tu matching abes kak..ni kalau makan sure tengok bumbung cantik..nun tinggi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea