Monday, July 7, 2014

Shopping pertama kali di Zalora

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:19 AM
Ni nak habaq, festime tau beli kat Zalora. Orang lain dah macam2 weh beli sakan kat sana, akak je ketinggalan. Tahu dah lama tapi tak tahu apsal lah tak tergoda nak menyopping kat sana. Mungkin sebab faktor saya yang bersaiz agak besar macam besau nau ye hehe) dari normal jadi kalau nak beli baju atau kasut tu rasa takut sgt kalau tak selesa seperti yang diharapkan huhu.

Kebetulan saya dapat reward voucher Zalora hasil daripada sponsored post yang saya buat dulu. So nak taknak kena guna la rugi kang expired. Raya pun nak dekat kan so saya usha2 la koleksi baju raya kat zalora, banyak plak yang kureng berkenan dengan designnya. Kena consider juga perut yang makin membesar ni huhu membataskan lagi la fesyen2 yang ala2
ikut cutting ni.

Amacam?, hehe..
Last2 saya pilih Zalia Flare maxi dress. Masa nak decide tu kemain nerves, fit ke tak ni, labuh ke tak ni, takut senteng etc. Ye lah, ukur2 juga kan tapi mana lah tahu. Problem saya selalu senteng je walau size dah ngam sbb tinggi ni 170cm (habaq lagi). Last2 purchase je lah. Hari sabtu saya placed order, hari isnin dah sampai melalui Gdex. Pantasss!

Siap bagi sampul dan slip poslaju yang dah siap bertulis alamat mereka in case kalau nak return semula dalam tempoh yg ditetapkan. Dan kita tak perlu bayar pun. Just bungkus dan drop je semula kat kaunter poslaju. Bagus kan! ;)

Overall, akak suke hati betul dengan pembelian kali ni, semuanya ngam. Size dan cutting semua perfect. Ni macam self reward la..Terima kasih Zalora for the cash voucher reward ;) ♡♡

5 comments:

Aty_Fared said...

cantik nya pilihan dress..!!! i pon ritu guna voucher zalora tak tau nak beli apa.. heheh.. so last2 i borong sakan handbang n clutch... :)

cik hani said...

voucher saya tak guna lagi..ingat nak beli kasut.

cantek dress

Noorharizah Azfar said...

akak preggy ye? wah tahniah!

lawa baju!

Hayatie Hashim said...

Aty & cik hani: cpt shopping raya nnt lama2 lupa voucher expired dah kihkih

Zah: ahah..dah 4 bln dah..alhamdulillah ;)

Afne said...

Cantik dress raya :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea