Monday, June 30, 2014

Home Reno P2: Progress

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:38 PM
Lama dah tak update kerja renovate rumah sejak berbulan lepas. Rasa last update gambar rangka je kot hehe. Alhamdulillah dah 70% siap at least dah nampak lah juga bentuknya. Cuma tinggal kerja2 finishing je lagi.

Antara bahagian2 rumah yang kami buat pengubahsuaian; tepi rumah, extend belakang. Ingat bawah tu pun nak pasang cermin ke apa tapi next2 time lah, tercapai dek akal nak mikiorkan lagu mana..hat yang design ni pun pecah kepala.

Tembok keliling pun kami ubahsuai dari besi gril (anjing selalu masuk huhu) terus naik batu  
tinggi lebih privacy skit. 

Depan rumah, tambah bumbung panjang sampai depan. Buat balkoni skit. Banyak lagi finishing yang belum siap, plaster ceiling, railing balkoni tu, lampu, tiles baru..hoihhh! pagar utama pun kena ganti ikut ukurun tembok yg dah tinggi tu. 

Tengok tiles lama kat dpn rumah asal hitam dah jadi putih dengan bekas simen, tanah, jenuh la sental kasi hitam berkilat balik..haha! Nampak gaya tak sempat beraya dengan dapur baru la, sebab walaupun dah siap extend belakang tu dah siap cat etc semua by raya nanti tapi kabinet je tak buat lagi. 

Saya proceed projek KC dengan aksesori lampu2 kat tembok semua garaj depan semua selepas raya lah baru fikir sebab taknak rushing. Lagipun keadaan saya yg tak berapa sihat ni susah la nak pikir laju-laju huhu.

6 comments:

Allene said...

ya allah.. besarnya rumah... mesti cantik bila dah siap nt.

cik hani said...

sis..comelnya rumah..besar.. nanti sharekan lagi yer..eksaited pulak kite.

juls julie said...

Ya Ampunn...

besar giler rumahh..bestnyerrr..!! :o

*telan ailio*

Hayatie Hashim said...

Allene: tq dear.. alhamdulillah ;)

Cik hani: insyallah, tuan tanah pun tak sabaq..huhu

juls julie: tq dear... alhamdulillah ;)

JaJa_NoRLiza said...

wahhh besar giler rumah...bestnya....doakan saya dapat rumah besar camni gak! ngeeee...

Hayatie Hashim said...

Jaja: tq dear..alhamdulillah ;) insyallah, semoga dipermudahkan kan dgn impian tu ;) ♡♡

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea