Saturday, May 3, 2014

Jom Shopping: Sandals Stylish Untuk Wanita

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:46 PM
Yuhuu korang dah shopping kasut? Raya dah dekat ni..(hello puasa pun belum tau, hehe!). Akak kan haritu baru lepas shopping kasut kan..so tak habis lagi cuci mata dengan kasut ni. Biasanya akak ni mesti nak 2 jenis kasut, satu yang bertutup macam Flats, dan satu lagi jenis Sandals, atau wedges & Heels yang rendah2 lah.


Meh kali ni kita cuci mata tengok kasut kat Zalora. Siapa tak tahu Zalora kan, tempat shopping online yang paling top sekali. Kalau kalians dah tak larat nak menapak ke shopping kompleks klik2 je kat hujung jari, hehe!..

Ada macam2 jenis Sandals yang stylish untuk dipilih antaranya; Flats, Wedges, Sandals,  Heels dan sneakers..tp kalau yang nak match dengan baju kurung or dress kan elok lah jenis sandal yang gini-gini. Akak selalu teringin nak pakai sandal gini tapi kena la sedar tapak kaki tu molek ke tak kan..kih kih!..

Kalau perasan yang pilih ni banyak yang takda heel kan, bukan apa kang kalau pakai yang tinggi terasa macam tiang lampu berjalan je..juhu. Dah la tinggi akak ni 170cm. Tapi kalau yang petite-petite tu memang cun lah pakai sampai 4 inci heels pun, hehe!
Ok no prob..kalau rasa tak sesuai pakai hat yg halus mulus gini (takmo nampak jejari kaki kan) boleh je pilih flat tp kena pandai mix match la. Kalau akak suka yang gini.


Kalau flats akak memang suka yg bermuncung2 gini lebih matching even kalau nak pakai dgn baju kurung pun...kalau flats jenis muncung bulat lak akak suka pakai dengan seluar je.


Kalau jenis wedges pukak pilihan saya yang ginih. Tapi saya fikir dua kali lah nak pakai gini dengan ketinggian akak ni, hanya mampu tengok je lah..kih kih!



Tapi ada org kata, susah lah nak beli kasut online, macam mana nak try kang terkecik ke. Ohh, kalian siap2lah ambik pembaris siap2 ukur dari hujung jari sampai tumit macam dalam pic ni..sonangg!

Bukan yang akak tunjuk ni je ada banyak lagi jenis kat website Zalora tu. Kalian klik je kat link sandals ni. Ada  pelbagai pilihan yang korang boleh pilih daripada jenama-jenama terkenal seperti Koumi Koumi, Ezra, Marie Claire, River Island, Nine West Exclusive, Vincci, dan macam-macam lagi. Dan yang best lagi korang boleh dapatkan dengan harga yang cukup berpatutan bersama tawaran diskaun hebat! Pilih jangan tak pilih :-)








2 comments:

cik hani said...

kita pun tengah survey kat zalora ni..
kasut yang pinky memang target..huhuhu

Hayatie Hashim said...

Cik hani: Kannn..new arrival tu. Memang match nak pakai dgn baju kurung dan seluar ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea