Sunday, May 11, 2014

Home Renovation P2- Progress lagi

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:56 PM
Patutnya saya nak up cerita pasal Legoland dulu tapi jenuh upload gambar satu2 line kat sini agak selow la..last2 dah siap upload berpuluh gambar, takda mood lak nak mengarang..huhu. 

Baiklah tepek gambar progress renovasi rumah la dulu..tak sabar menghitung hari siapnya bahagian belakang dapur yang diextent ini.

 
Ni padangan dari bahagian belakang (Tingkat bawah). Yang ada tangga kayu tu adalah tempat untuk buat tangga kecil ke atas nanti.

 Takdalah besar mana yg ditambah. Belakang mmg ada reserve 10ft..kami tambah 8ft tinggalkan 2ft untuk kaki lima. Lagipun Semi D takleh sambung ngam2 habis sebab biasanya belakang dia takkan jadi lorong belakang(in future) Kecuali teres. So kalau pemaju nak buat construction kat tanah belakang confirm dia akan amik ngam2 dari tembok kitorg bayangkan kalau tembok tu adalah dinding tingkap dapur..mahunya tertutup la tingkap2 tu nanti.

Walaupun panjang kebelakang cuma 8ft tapi panjang bukak (lebar) sampai ketepi rumah adalah lebih kurang 30ft..so ok lah..dapur saya jadi melebar..hehe!



Ini pula pandangan dari tingkat atasnya. Ada sebuah bilik kecil dihujung sekali. Ada tangga kecil juga yg menghubungkan tingkat balkoni atas ni dan nak ke bilik Kecil tu dari dapur bawah. Tapi tangganya belum siap lagi..huhu

Ni pandangan dari sisi rumah. Atas tu lah bilik kecil yg saya sebutkan tadi. Bawah tu jadi ruang pintu untuk dapur saya..

Nah, bil air untuk sebulan. Kalah bil elektrik..huhu. sebab air mmg banyak pakai nak bancuh  konkrit la etc lagi satu terpaksa menampung setinggan untuk tukang2 5 orang yg tinggal kat sebelah tu..



2 comments:

~ NANA ~ said...

besarnya sis tambah! tak sabar nk tengok bila siap nanti

Hayatie Hashim said...

NANA: Tuan tanah pun sabar gak ni..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea