Monday, April 14, 2014

HomeRenoPhase2: Progress Part 1

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:53 PM
Kan akak dah cakap..mesti punya! hehe...
Sekarang progress Home Renovation Phase 2 dah sampai sini, tengah kerja-kerja piling bakau dan membuat pile cap, eh ceh cakap sudah macam kontraktor tak bertauliah sudah. Eh harus lah penat akak gi kursus-kursus kontraktor tau dulu, hahaha! Hah, tak caye? Moh klik link tu skrol back entri lama akak yer..hihi!

Empat kursus akak pi tau:
5. Kursus Landskap (ni tak masuk dalam blog, sbb time ni blog akak dah tak wujud lagi, hehe!)

Hah, kan akak dah cakap akak memang havoc, havoc akak belajar tau hal ehwal kontraktor ni. Maklumlah en suami pun bidang yang sama so kena la ambil tahu skit walaupun tak minat tapi takpa saya memang suka diversify kalau part menimba ilmu ni sekurang2nya kita ada basic knowledge takda senang nak kena 'kencing' je kan mentang-mentang kita ni perempuan!.

Eh lari 400m dari topik ni, hehe!

Ok berbalik kepada progres rumah. Jom la layan gambar je, tak berapa nak cuci mata la sebab ni sume bukan gambar dah siap kan hehe!

Bahagian depan rumah, dah ready segala mold dah kayu bakaunya..

Hari Pengkorekan sedunia time ni, JCB dah ready nak mula kerja-kerja mengorek.

Ini bahagian tepi rumah; plan nak tambah tiang dan balkoni atas kan,

Belakang rumah; dapur yang diextend..

Jiran rumah sebelah pun join sekali nak tambah belakang rumah dia juga. So senang lah sama-sama naik kan tak payah risau problem bocor, atap tak sama level ke etc!


1 comments:

Emmy said...

huhu... tertunggu2 kisah renovation ni ;D

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea