Thursday, March 27, 2014

Jom buat: Puding Lapis

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:41 AM
Lama dah tak saya tak share pic masak2 kat sini. Sebabnya banyak yg saya upload kat facebook je, hehe! Sayang lak bila time nak buat 'spring cleaning' kat gallery HP sebab dah over 1000++ pictures dah.. bila nak delete jam2 tu lak rasa nak post kat blog lak...hehe!


Ni resepi dari Buku 1Hari1Resepi. Si azri lah dok selak2 dia berkenan lak tengok puding warna warni ni. Cuma silapnya patut sejukka dalam bekas kecik mcm dalam pic tu. Sebabnya bila potong, lapisan tu pun bongkah sekali. Agaknya dia makan sekali pakai sudu terus dalam  bekas dadih kecik2..huhu!

Ok noted! Next  guna bekas dadih. Cuma yang leceh nak kena tunggu satu layer sejuk baru tuang. Nasib 3 Layer..kalau 6-7lapis ammekkaw! Hehe


3 comments:

cik hani said...

wow..canteknya puding dia.macam pelangi.. mesti bestt ni

Rizziela said...

nak trylah..anak mesti suka colour2 ni

Hayatie Hashim said...

Cik hani: budak2 suke la kalerful..hihi

Rizziela: cuba jgn tak coba ;-)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea