Sunday, March 30, 2014

Bilik Tidur Utama: Wardrobe

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:38 PM
Sebenarnya ramai yang tanya saya pasal wardrobe ni kat FB sebab banyak yang sy uplod kat album FB je hihi saya tak share lagi kat blog sebab malas nak mengarang kih kih.
Lagipun masih kosong lagi master bedroom ni takda sebarang dekorasa lagi tu yang tak share kat blog..next time lah bila dah tahu nak deko lagu mana..hehe!



                                       
Ni 9 bulan lepas dah pic time perabot2 masuk. Wardrobe bukan jenis built in sebab ramai yang ingat lekat. Saya custom made je minta dia buat ngam2 sampai siling. Kalau almari standard dia 8' je. So dia just tambah sebaris lagi compartment ke atas..

Kontraktor yg buat pintu sume tanya kenapa tak built in je kat situ tutup sekali dengan pintu bilik air buat cermin sliding besar kat depan tu. Saya bukan taknak tapi saya tak boleh nak fikir design macam mana yg saya nak masa tu..banyak benda lain nak kena fikir saya takut bila dah pasang tak menepati citarasa ke nak tukar tunggu lah seumur hidup Ko *nangis*..huhu..

So KIV je almari jenis built in dulu,  pakai dulu almari biasa puas2 dan rilek2 baru boleh fikir design2 untul built in punya. Tu pun tunggula lagi 5 tahun kot selagi almari ni tak vuruk, aci? Hehehe...

Tapi overall memang saya suka lah wardrobe ni sbb nak kata tak built in pun sekali pandang mcm built in. Kalau dah mengidam sangat nak jenis built in pun wardrobe ni boleh dialih2kan ke tempat lain ye dak! :-)

Ok, stakat ni dulu sneak peak ruang dalam bilik tidur utama dulu. Slow2 saya share sudut2 lain dalam bilik ni.

6 comments:

Azziah Nawawi said...

nice.. nampak mcm built in je.

Fizah said...

custom made belako nih..hiho ;)

Rizziela said...

cantik..cermin

Hayatie Hashim said...

Azziah: tq :-)

Fizah: huhu yg ready made kdg2 tak kenan lak..guane :p

Rizziela: senang nak posing baju..kekeke

Lina Affendi said...

banyak refer blog ni masa nak pindah rumah tapi terdaya nak follow mahal belaka hehe. tapi suka tengok nice.

Hayatie Hashim said...

Lina Affendi: hihi...it oks cuci mata namanya :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea