Thursday, February 27, 2014

My 'Fabric Library'

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:06 AM
Balik Kajang last weekend, keruk-keruk dalam almari adalagi kain yang tak berjahit. Aduh, angkut je lah balik BP, nanti pikir apa yang boleh dibuat dengan ni.

Yang dekat BP lak, kain kain (dalam bakul biru kanan) tu sebenarnya dah tak rupa kain, dah macam longgokan bukit. Sebab dah sakit mata tengok cara susunan kain yang bertimpap-timpap. Bila topup dengan kain baru beli yang bawah-bawah dah tak perasan. 

Akhirnya saya susun cara ni, tapi kena lipat kemas-kemas setiap satu semula supaya sama tinggi dan senang susun macam buku gini. Yang bestnya senang saya nak tengok kain-kain yang ada dalam simpanan yang belum berjahit. Lagi satu senang saya nak mix match kain bila nak buat combo. 

Misi seterusnya adalah untuk mengurangkan kain-kain ini secepat mungkin, hehe! 



Sekarang tengah siapkan order Baby Sleep Mat ni lak. Sekarang tengah musim buat ni je plak :)

5 comments:

cik hani said...

wah..comel-comel kain dia.. cute-cute semua warnanya

rostina76 said...

bestnye pandai menjahit…kros dah lama teringin nak belajar menjahit tapi xde kesempatan & peluang lagi.

Hayatie Hashim said...

Cik hani: bila dah susun jadi syg lak..hehe

Kak ros: takdalah pandai sgt saje suke2.. :)

Bada Ariff said...

cantik corak kain...

fazianbatrisyia said...

untungnya pandai menjahit...kain2 tu pun cantik2.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea