Wednesday, January 29, 2014

SKMM-GMBO Grant received!

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:11 AM

Semalam-semalam check account bank tengok grant RM1k dari Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) yang saya pohon dulu telah pun dimasukkan. Teruja walaupun nilainya taklah seberapa tapi boleh lah buat tambahan modal untuk membeli perhasil buenjahit lagi, chewahh! ;)


Terima kasih SKMM dalam usaha untuk membantu para surirumah menjana pendapatan sampingan...

Sebenarnya dalam kepala masih dilema sama ada nak beli mesin jahit heavy duty atau mesin sulan 2 in 1 Brother NV950E. Saya rasa mesin brother NV950e ni dari tahun lepas dah saya antara nak beli ke tak.

Bila saya tengok kat FB ramai gak yang beli mesin ni dan mula menyulam dengan jayanya terasa macam berbaloi je nak beli. sekurang-kurangnya saya boleh diversify lagi hasil2 jahitan dengan menyulam lak kan.

Kalau saya beli mesin heavy duty pun hasilnya hanya boleh jahit lurus juga. Pak singer lama tu masih mantop lagi! So fikir punya fikir memang saya nak beli je mesin ni sebagai permulaan untuk projek sulam menyulam plak.. ;)

*kalau siapa2 tahu tempat yg dapat lagi murah dari yang ni roger-roger la saya kay!

#kita tengok jadi ke tak belinya..hahah

2 comments:

Mila@Rimbun said...

last 2 week jiran saya beli kat sewtechmachinery, masih ada stok yg sale 2 athun lepas dgn harga RM1999. kedai diorg ni kat diamond square, setapak, trylah call saran 017-2666440

Hayatie Hashim said...

Mila: ohh murah tu..sekali dgn software dia ke.. ok thanks for the info.. boleh call tanye nanti ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea