Tuesday, December 10, 2013

Bahana Banana Boat

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:44 AM
Semalam terbaca artikel mengenai tragedi Banana Boat di Port Dickson. Takziah untuk keluarga tersebut. Terus teringat kisah percutian kami di Grand Lexis awal tahun lepas. SSewaktu mandi manda dipantai memang kami semua teruja nak naik banana boat tu. Kecuali saya la terpaksa stay dengan izzet sebab dia kecik lagi. Azri memang beriya-iya nak naik banana boat tu tapi encik suami macam keberatan je nak bawa sekali. 

Sampai merajuk2 dia tak dapat naik. Muka tak puas hati tengok abahnya  yang naik dengan rakan2nya. Alasan encik boss dia takut jatuh ke tak dapat nak pegang azri dengan keadaan boat tu yang agak lajukan. Seronok tengok boat tu terlompat2 siap corner bagai untuk orang dewasa oklah tapi untuk budak2 memang agak bahaya skit.

Sememangnya dimana2 pun boleh jadi kemalangan even ditempat yang tak merbahaya. Kita sebagai ibubapa sudah melakukan yang terbaik untuk melindungi anak-anak kita dari risiko-risiko kemalangan. Selebihnya kitanya tawakal kepada Allah S.W.T semoga kita dilindungi dari sebarang kejadian yang tidak diingini.

4 comments:

ily♥ said...

Allahuakbar...Nauzubillah...Teringat ms sy pegi trip KK baru ni..Husband & abg2 ipar naik banana boat dgn anak2 buah. The youngest 5 tahun..Dah pesan dekat yg bwk boat tu jgn jatuhkan sbb ada budak kecik..Unfortunately masa last tu, dia mcm buat stunt kot, semua jatuh. Alhamdulillah tak jadi apa2 yg x diingini..Sy sendir masa kat PD, pernah jugak mcm tu. Pesan jgn jatuhkan kat tempat dlm sbb ramai yg x reti berenang, tp dia jatuhkan jugak kat tempat dlm..dan yg bwk bot tu, budak kecik. skolah rendah mcm tu. Mule2 pkcik ni bwk. pastu die tukar dgn budak kecik yg ikut sama dr awal. Allahuakbar..

cik hani said...

Mintak jauhkn dgn semua ni..

YUS said...

Innalillah.. seriau la plak! br plan nk naik.. huhu..

adianiez AIDA said...

tak pernah terlintas aida nak bwk anak2 nak banana boat tu.
confirm diorang boleh terpelanting punyer la...
innalillah...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea