Monday, November 4, 2013

Cuba nasib

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:42 AM
Saya baru je apply gran RM1k SKMM. Saje lah nak cuba nasib dan salah satu cara nak upkan skit biz suam-suam kuku saya ni...huhu! Kot-kotlah ada rezeki kan boleh buat top up bajet untuk beli mesin jahit baru. Pak Singer saya yang dah uzur tu, adehh! Dah berapahari  tak dapat jahit sebab gi hantar repair.  Rasa macam nak beli mesin baru je. 


Buat sementara waktu ni saya macam nak sambar je mesin Brother JS1410 ni untuk kegunaan jahit biasa dan lurus. Tak banyak pattern, ada 12 pattern jahitan.  Banyak-banyak pun saya tak guna, janji boleh jahit lurus. Harga yang saya survey kat BP ni RM650 je macam murahkan..



Kalau rezeki dapat gran RM1k tu saya nak beli satu biji mesin sulam dan jahit sekali macam ni *Berangan*


Dilema juga nak beli mesin jahit industri, tapi bila saya fikir-fikir balik, saya belum masuk kategori heavy menjahit hari-hari lagi. Saya hanya menjahit bila lapang.. So setakat mesin jahit rumah ni masih boleh pakai lagi la.... :)

Oh, kawan-kawan yang nak ada biz kecil-kecil tu boleh lah apply gran tu. Tarikh tutupnya sampai 31 Disember 2013 ni je tau. Tapi nak kena ada SSM, dan domain .com.my dulu. Domain .com je takleh..huhu! Leh terjah ke gmbo.skmm.gov.my


3 comments:

ikafantasi said...

sis, klu blogspot.com.my blh ke? ada tgk gak..mcm best je..tapi xtry lg..

Ayu Rashid said...

Wahh bestnya pandai menjahit.. ayu doakan dimurahkan rezeki akak. #mcm apply research grant pulak hehehe

Hayatie Hashim said...

ikafantasi: takleh dia nak domain sendiri je..

Ayu: hihi..semangat-semangat! :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea